Goed nieuws Quarantaine Arlbergregio opgeheven

Werken in Oostenrijk

Goed nieuws Quarantaine Arlbergregio opgeheven

Quarantaine in Vorarlberg voor de regio Arlberg wordt opgeheven. Vanaf middernacht 00:00 uur mag de lokale bevolking weer de dorpen verlaten. Dit is meegedeeld door de Landeshauptmann Markus Wallner vanmiddag en deed dit in een video persconferentie. Ook gedeeltes van Nenzing (Bludenz) worden weer opengesteld.

In Lech zijn nog zo’n 1000 seizoenarbeiders aanwezig die Lech willen verlaten maar daar zullen wel strenge regels voor worden opgesteld.

Rond de 7.443 mensen waren in Quarantaine. Dit betreft de dorpen Lech, Stuben, Schröcken en Wart die onder quarantaine stonden vanaf 17 maart en ook twee andere dorpen (Gemeente Nenzing) die vanaf 22 maart onder het zelfde regime stonden zijn weer vrij.

De beslissing is genomen na een test in de gebieden. 288 mensen zijn getest en daar kwam het volgende naar voren. In Lech en Zürs werden 82 mensen getest en daar waren er nog negen positief. In Nenzing waren acht van de 125 mensen positief getest. In de andere dorpen werd niemand positief getest.

Laten we hopen dat ook hier de positieve trend is ingezet en dat we de komende tijd meer positief nieuws mogen ervaren en dan hebben we het niet over de test. Hopelijk ook snel in alle landen meer positief nieuws want daar zijn we met allen toch naar opzoek.

We blijven het volgen #leteenbeetjeopelkaar

Corona statistiek 3 april 2020

Bron: OÖNachrichten, ORF.at

Westendorf topfoto

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...