Goed Nieuws! Quarantaine vervalt voor Nederland!

EDCD Kaart 27 mei 2021

EDCD Kaart Per 27 mei 2021 is NL nu in zijn geheel rood, was donkerrood!

Goed Nieuws! Quarantaine vervalt voor Nederland!

Goed nieuws vanuit Oostenrijk. Dit goede nieuws is bekend gemaakt door minister Wolfgang Mückstein. Dinsdag om middernacht  (00:00 uur) vervalt de quarantaineplicht van 10 dagen, na 5 dagen had je dan wel de mogelijkheid je vrij te testen.

De ECDC kaart is dan toch aangehouden (zie kaart hierboven). Kom je vanuit een rood gebied Oostenrijk in dat was de regel zo dat er ook geen quarantaine plicht meer is. Nu is dit ook gelukkig officieel ook door Oostenrijk overgenomen.  Mocht je dus om welke reden dan ook naar Oostenrijk gaan dan hoef je dus niet meer in quarantaine.

Wat wel inhoud dat er nog steeds de zogenaamde 3G’s tellen.

  • Genezen
  • Getest
  • Gevaccineerd

Kun je 1 van de bovengenoemde G’s aantonen dan kun je gaan en staan waar je wil. Wel zijn er dan nog wel beperkingen mbt mondmasker, afstand houden etc maar daar hebben we al eerder over bericht.

Indien bij binnenkomst in Oostenrijk geen actueel 3G-bewijs kan worden overlegd, dient er direct, maar in ieder geval binnen 24 uur, een test te worden uitgevoerd. Er zijn in Oostenrijk vele testlocaties.

Een document uitgegeven in het Duits of Engels (bijvoorbeeld gele vaccinatiepas) over een vaccinatie die is goedgekeurd door de EMA of met succes het EUL-proces van de WHO heeft doorstaan, geldt als bewijs van vaccinatie. Wij hebben ook al begrepen dat het bewijs dat je in Nederland heb gekregen bij je vaccinatie ook kan gelden als bewijs. Daar staat ook een Engelse tekst op. (Dat laatste is niet bevestigd nog maar is wel de praktijk dat wij hebben vernomen van mensen die Oostenrijk de laatste weken zijn binnen gekomen)

Al met al goed nieuws en we gaan er van uit dat het elke week een stuk beter wordt. Er worden al versoepelingen per 10 juni in gang gezet. Ook heeft de regering de melding gedaan dat men ook gaat versoepelen per 1 juli. Laten we dan ook ervan uitgaan dat er nog meer goed nieuws komt.

Meer is er te lezen in onze liveblog.

bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Mesnerwirt Westendorf

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...