Goed nieuws vanuit Ischgl, 90% immuun

Ischgl 25 november 2018

Ter illustratie, Ischgl 25 november 2018

Goed nieuws vanuit Ischgl waar 90 procent na acht maanden immuun is voor het Coronavirus, men spreekt over een stabiele immuniteit.

Dit was de conclusie na onderzoek van MedUni Graz in samenwerking met Stanford University in Californië en AGES. Zij hebben voor het eerst een studie verricht naar het risico van herinfectie met het coronavirus op basis van nationale infectiegegevens. Het resultaat: het oplopen van de ziekte biedt waarschijnlijk 91 procent bescherming tegen herinfectie. De resultaten zijn gepubliceerd in het “European Journal of Clinical Investigation”, aldus MedUni Graz. De resultaten moeten echter nog steeds met de nodige voorzichtigheid worden geïnterpreteerd.

Maar deze keer is er “goed nieuws” uit Innsbruck, zo zei de rector van de Medische Universiteit van Innsbruck, Wolfgang Fleischhacker, gisteren tijdens de persconferentie in Innsbruck. “Ondanks een lichte daling van de antilichamen kunnen we spreken van een relatief stabiele immuniteit,” aldus onderzoekleidster Wegene Borena. Een vaccinatiegraad van 40 tot 50 procent zou voldoende kunnen zijn.

Het was al de tweede keer dat de wetenschappers in Ischgl zijn gekomen, in het voorjaar was Viroloog Dorothee von Laer en haar team voor het eerst in Ischgl. Zij deed daar toen onderzoek naar antilichamen, Dorothee von Laer veroorzaakte onlangs opschudding met haar voorstel om Tirol af te sluiten.

Ischgl 24 nov 2018

Varianten

De tweede golf verliep goed in Ischgl aldus von Laer, men vergeleek Ischgl met andere plekken in Tirol tijdens de tweede golf. In november bedroeg het aantal positief geteste mensen in Ischgl minder dan 1 procent, elders was dat 400 tot 500.

Toch is men misschien minder immuun voor de Zuid Afrikaanse variant, maar besmet raken door een mutatie is niets nieuws voor virologen. De vaccinaties zullen per seizoen aangepast moeten worden net als bij de griep. Eerder ging men uit van een immuniteit van drie maanden, nu van zes maanden. Uit de studie van Ischgl zou kunnen worden afgeleid dat de periode moet worden verlengd.

Onderzoek

De bereidheid was groot in november toen hebben 900 inwoners van Ischgl in de leeftijd van 18 tot 89 jaar deelgenomen aan het antilichamenonderzoek, tegenover 800 in het voorjaar. “Ischgl, een geval dat hoop geeft op een terugkeer naar de normaliteit,” aldus von Laer.

Lees ook onze liveblog.

Bron: tt.com, Salzburger Nachrichten

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...