Goede vrijdag met onweersbuien

Onweersbuien vorig jaar in april boven Salzburg

Goede vrijdag met onweersbuien

April wordt in Oostenrijk vaak gekenmerkt door snel wisselend weer, waarbij winterweer en zomerweer elkaar soms binnen 1 dag kunnen opvolgen. Ook dit jaar, want de komende 2 dagen blijft het zomers warm waarna op goede vrijdag onweersbuien volgen.


Vandaag wisselen zon en (hoge) wolkenvelden elkaar af. Daarbij is de lucht soms ook wat troebel of melkachtig door de komst van Saharastof. Desondanks wordt het vandaag wel zomers warm met op uitgebreide schaal 20 tot 25 graden. Bovendien kan het door een zwakke föhn aan de voet van de Brenner of in Bregenz zelfs lokaal 26 graden worden. Kortom een voor april erg warme dag.

Morgen komt vochtigere lucht vanuit Duitsland dichterbij. Hierdoor neemt de bewolking in de loop van de middag in vooral Vorarlberg en Tirol toe, elders blijft het vooral zonnig. Opnieuw zien we temperaturen die prima bij de maand juni passen; het wordt 21 tot 25 graden en het voelt zwoel aan. Maar vanaf de tweede middaghelft ontstaan er al eerste enkele onweersbuien in oa Tirol.

Onweersbuien op goede vrijdag in vooral Karinthië

Goede vrijdag brengt slecht weer in Oostenrijk. Ten noorden van de hoofdkam is het overwegend bewolkt met enkele regenbuien, aan de zuidkant is de lucht turbulenter. Hier ontstaan vanaf het middaguur enkele onweersbuien die lokaal pittig kunnen uitpakken. Vooral Karinthië maakt kans op stevige onweersbuien.

Het paasweekend brengt weer beter weer met vooral zondag veel ruimte voor de zon. Maar het is wel een stukje frisser, de maximumtemperatuur ligt veelal tussen de 11 en 17 graden. Desalniettemin verlopen de Paasdagen vriendelijk met prima weer voor medio april. Bijvoorbeeld vorig jaar hadden we te maken met sneeuwbuien en kou tijdens de Paasdagen. Dus dit jaar belooft het veel beter te worden.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Cityhouse Flipside Groot Banner

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...