Goldener Herbst met veel zon

Eindelijk is ons ijkpunt de Rudolfshütte (tijdens onze liveblog van afgelopen zondag) weer goed zichtbaar. Dit beeld is van gisteravond en het is er prachtig wit geworden. De gevallen sneeuw op de noordkant van de bergen zal hier nog maar moeizaam smelten en daarmee is de eerste sneeuw van het nieuwe seizoen een feit. Maar de komende dagen komt hier helaas geen nieuwe sneeuw bij, sterker nog er wacht een prachtige nazomerperiode op ons. Het wordt een goldener herbst met veel zon dankzij orkaan Dorian.


Vandaag start de dag nog met veel restbewolking, lokaal ook mist en nevel. Die lossen maar moeizaam op, maar eenmaal opgelost komt de zon er flink bij. Vanmiddag wisselen zonnige momenten en afgeplatte stapelwolken elkaar af. Het blijft in heel Oostenrijk droog. Het is met weinig wind een stuk warmer dan de afgelopen dagen, meest 20 tot 23 graden.

Vanavond en komende nacht is het helder. Het kan in de hogere dalen een graadje vriezen.

Morgen start de dag overal flink zonnig maar fris. Gelukkig stijgt het kwik snel naar vergelijkbare waarden met vandaag. In de loop van de middag volgen wat hogere wolkenvelden vanuit het westen, waardoor de zon het regionaal wat moeilijker krijgt.


Donderdag maar vooral vrijdag opnieuw veel zon. De temperatuur stijgt overdag verder, op uitgebreide schaal wordt het 25 graden. Perfect nazomerweer.


Ook tijdens het weekend weinig verandering. Veel zon en zomerse middagtemperaturen. Ondertussen begint dan de eerste bladverkleuring bij loofbomen boven de 1200 meter opgang te komen. Dat zal mooie plaatjes opleveren, ze noemen het niet voor niets Goldener Herbst Wetter.

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Hieronder een voorbeeld hoe dit op je mobiel eruit ziet. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld…

Push Bericht FANtastisch Oostenrijk

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht