Goldener Oktober wetter

Goldener Oktober wetter

September ligt inmiddels achter ons en we duiken steeds verder de herfst in. De laatste weken was het dan ook uitgesproken koel herfstweer met in de bergen sneeuwval. Maar ook vandaag is het nog onstuimig herfstweer met regen en sneeuw in de bergen. Gelukkig wordt het na vandaag wel snel beter, het wordt namelijk droog en steeds zonniger. We kunnen later deze week echt spreken van Goldener Oktober wetter.


Vandaag zijn we op de Europese weerkaarten een actieve golftop nabij Oostenrijk liggen. Het is de hele dag bewolkt en in veel gebieden langs de noordkant regenachtig. Ook staat er geregeld veel wind in de bergen, op de toppen kunnen windstoten tot 90 km/u voorkomen. Later vandaag begint het intensief te regen, en vooral langs de noordkant begint de sneeuwgrens dan te zakken van 2200 naar 1700 meter. Opnieuw gaat er in de bergen dus sneeuw vallen. Het wordt maximaal 18 graden in Karinthië tot 13 in Vorarlberg.

Vanaf morgen zorgt de komst van een hogedrukgebied voor een stuk rustiger en stabieler weer. Maar Oostenrijk ligt nog wel aan de foutieve kant van het hogedrukgebied. Hierdoor verloopt de ochtend nog bewolkt en langs de noordkant zijn nog buien mogelijk. Hierbij kan vanaf 1700 tot 1900 meter ook sneeuw tussen zitten. Maar na het middaguur lossen de meeste buien zo goed als op en breekt de zon geregeld door. Wel is het nog koel met maxima tussen de 13 en 18 graden.

Dinsdag volgt dan eindelijk echt zonnig en stabiel herfstweer. Tijdens de ochtend hangt er in veel dalen nog wel hardnekkige mist of nevel, maar deze lossen vrij gemakkelijk op. Vanaf dan kunnen we spreken van Goldener Oktober wetter zoals men dat in Oostenrijk zegt. De zon, samen met de eerste herfstverkleuringen zullen voor prachtige plaatjes zorgen. Het wordt maximaal 17 tot 21 graden.

Woensdag volgt de mooiste en warmste dag van de week. De zon schijnt van opkomst tot ondergang. Ook is de kans op mist of nevel een stuk kleiner dan dinsdag. Het wordt uiteindelijk maximaal 19 tot 24 graden, kortom heerlijk! Vanaf donderdag daalt de temperatuur weer iets en zijn er soms wolken mogelijk. Maar het blijft over het algemeen toch wel fraai Goldener Oktober wetter.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:





Banner CMP Groot 1200x600

Cityhouse Flipside Groot Banner

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...