Goldenere oktober, nazomer maar niet weg te slaan!

Zonneaanbidders treffen het dit jaar, opnieuw wacht er een periode met prachtig nazomerweer op ons. Al zitten er wel een paar addertjes onder het gras, zoals dit weekend. Maar in grote lijnen blijft het een goldenere oktober.

Dat addertje onder het gras is komt vanuit Italië, hier ligt namelijk een actief lagedrukgebied. Het is een typisch beeld dat we praktisch de hele zomer al zagen. Centraal Europa prachtig in de zon, terwijl je in de Toscane weg regent. Maar dit lagedrukgebied komt de komende 24 uur rakelings langs Oostenrijk, en gaat voor een klein dipje zorgen.

Morgenochtend starten we nog met veel zon, alleen in Oost-Tirol en Karinthie overheerst de bewolking al. Het is nog droog en aan de Noordkant komt er een föhn wind te staan. Hierdoor stijgt de temperatuur snel, en wordt het in de middag makkelijk 20 tot 24 graden. Ondertussen begint het al wel te regenen in het Zuiden en deze regen trekt ook richting Tirol en het Salzburgerland. Mogelijk ontstaat er in deze onstabiel lucht ook een enkele onweersachtige bui. Richting Oosten is er niks aan de hand, hier is de invloed van het lagedrukgebied gering. Met veel zon verloopt de zaterdag prachtig in Wenen!

Zondag zien we de buiigheid juist richting het Oosten trekken, hier zijn in de middag enkele onweersbuien mogelijk. Het doet hier zwoel aan, met weinig wind en een hoge luchtvochtigheid. De buien kunnen dus zomerse trekjes hebben, waarbij ook hagel en wateroverlast mogelijk is. Rustiger is het richting het Westen, bij een aanhoudende föhn. Echt uitgesproken zonnig wordt het niet, met veel bewolking.

Nieuwe blokkade, alweer…

Na het weekend herstelt het weer snel, en zet de goldenere oktober voort. De zon is er veel bij en in de tussentijd ontstaat er een nieuwe blokkade in de zomer van de blokkade’s. Dit keer een uitzonderlijke stevige, die wel de afgelopen 2 maanden niet meer zagen. De wind draait naar het Zuiden en de middagtemperatuur komt dagelijks tussen de 20 en 25 graden te liggen.

Kortom de hele week prachtig weer, al zal men in het Flachland wel vaker met hardnekkige mist en lage wolkenvelden te maken.

Het mooie nazomerweer houdt nog zeker tot volgend weekend aan…

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht