Gondel 69 van de Hahnenkammbahn heeft een naam

Gondel 69 van de Hahnenkammbahn heeft een naam

Henrik Kristoffersen Hahnenkammbahn

@ Harold Angerer

We hebben er al eens eerder over bericht. De Hahnenkammbahn is een zeer bekende lift in Kitzbühel en als je deze lift kent dan weet je dat iedere gondel wel een bekende naam heeft uit de skisport. Daarvoor moet je dan wel iets gepresteerd hebben. Zoals wereld-, olympischkampioen of de Hahnenkamm winnen.

Dit keer was het de beurt aan Henrik Kristoffersen. Hij won in 2016 de Hahnenkamm slalom. Maar niet alleen deze topper uit Noorwegen was naar Kitzbühel gekomen, ook rond de 30 andere atleten uit de skisport waren hierbij aanwezig.

Zo stonden er in het dalstation zomaar even 22 olympische medaillewinnaars en 94 wk medaillewinnaars. Hieronder ook de skiërs Christoph Innerhofer, Frieda Hansdotter, Carlo Janka, Frederica Brignone, Tessa Worley en ook nog een aantal biatleten.

Allen waren aanwezig om te zien hoe de gondel van Henrik Kristoffersen eruit zou zien.

“Het is te gek om in Kitzbühel te winnen. Dat is heel erg bijzonder. Hier is niet alleen de zwaarste afdaling maar zeker ook de moeilijkste slalom in het WC circuit. Om hier dan ook je naam terug te zien is een hele grote eer” aldus Henrik Kristoffersen.

Tevens zijn de namen van Rolland Collombin, Jure Kosir en Didier Defago aangebracht op 1 van de vele gondels?

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...