Gondel ongeval op de Kitzbühel Horn

Kitzbühel Horn

Foto’s © Elisabeth Pöll/Fotos: einsatzreport tirol via Kitzbüheler Anzeiger

Over de storm die over Nederland en ook de Alpen trok is al veel over gesproken, windsnelheden van 170 km/u werd er gemeten op de Choralpe in SkiWelt Westendorf. Dit extreme weer heeft ook tot het nodige ongemak gezorgd op de Kitzbühelerhorn waar een ongeval plaatsvond met een gondel.

De windsnelheden die gemeten werd is volgens de liftbediende bij de SkiWeltbahn de laatste 20 jaar niet meer voorgekomen, het noodweer zorgde ervoor dat vele pistes gesloten werd.

Foto’s © tirol.orf.at

Het ging vanmiddag mis toen een gondel bij het middenstation klem kwam te zitten. Deze gondel kwam klem te zitten in de ingang van het middenstation. Er werd door de hulpdiensten met grootschalig inzet uitgerukt, gelukkig zat er niemand in de gondel. Wel zaten er nog mensen in de overige gondels. 20 mensen moesten gered worden. Al abseilend zijn deze mensen uit de gondels gehaald. Aan het einde van de dag was iedereen weer vrij.

Eerder was de gondel al gesloten door onweer. Onze blogger Roel was onderweg in St. Johann, toen de bliksem vlakbij insloeg. Hierdoor kwamen de DSB-Jodlalm en Harschbichlbahn tot stilstand. Ook de antenne op de Kitzbüheler Horn had last van de blikseminslag, bepaalde radiozenders konden niet worden ontvangen in de regio.

Morgen, donderdag 4 januari 2017 is het skigebied aan de Kitzbühelerhorn dicht (de Hornbahn 1 is gesloten, voor de intimi het gaat om B1 – B10)

Bron: Kitzbüheler Anzeiger,  ORF

Foto’s hieronder © Elisabeth Pöll/Fotos: einsatzreport tirol via Kitzbüheler Anzeiger

De storm

Enkele van ons zijn in het gebied en hebben hun bevindingen al gedeeld via de bekende (sociale) weg, zo gingen we al live vanaf de camping waar de regen i.p.v. sneeuw werd gefilmd. Ook meldde we dat er een onweersklap werd gemeld, dit zowel in SKiWelt als in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Jeroen voorzag ons ook al het nodige aan beelden vanaf de Choralpe (Westendorf) meer over het ongemak van deze storm is te lezen in ons vorige artikel.

Sneeuwkettingenwinkel banner 300 100

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...