Gondel stort neer, vier personen zwaargewond

Gondel stort neer, vier personen zwaargewond

Gondel stort neer, vier personen zwaargewond

Het ongeluk gebeurde rond 10:22 uur  in het skigebied van Hochoetz in het Ötztal.

Het skigebied ligt boven het dorpje Oetz, waar vele wintersporters langsrijden op weg naar bijvoorbeeld Sölden. Rond 10:22 uur zou volgens de politie een omgevallen boom de oorzaak zijn van het neerstorten van de gondel van de Acherkogelbahn.
Een gondel met vier inzittenden viel vervolgens tussen steunpunten acht en negen. De politie benadrukte in ieder geval dat het kennelijk geen technisch mankement was.

Moeilijk begaanbaar terrein

De gondel viel tussen steunpunten acht en negen in een relatief onbegaanbaar terrein in het bos. Dit bemoeilijkte de reddingsactie voor onder meer diverse helikopters, bergreddings- en andere reddingsdiensten en de politie ter plaatse.

Volgens de politie zijn ze via een touw door inzet van een helikopter gered en naar het ziekenhuis gebracht. De identiteit en leeftijd van de vier is niet bekend.

Gondel stort neer, vier personen zwaargewond

ter illustratie

Meerdere bomen gevallen

De andere gasten die in een gondel richting de top of naar het dal waren, zijn via de intercomsysteem van de kabelbahn op de hoogte gebracht. Wat de precieze oorzaak is wordt nog onderzocht aldus Michaela Burger van het kabelbaanbedrijf Hochoetz.

Ze sprak van een dramatisch ongeluk, waarbij meerdere bomen in de kabelbaan waren gevallen. Het is eigenlijk zeer onwaarschijnlijk dat een gondel in zo’n geval zou vallen. “Experts moeten ophelderen hoe dit überhaupt heeft kunnen gebeuren,” zei ze, eraan toevoegend dat het niet had gewaaid.

Bron: ORF, Krone Zeitung

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×