AreitXpress en oude Gondel uit Zell am See naar Colombia

(c) Skiresort.nl

AreitXpress en oude Gondel uit Zell am See naar Colombia

Het is vaak voor vele een raadsel wat er met al die oude skiliften gebeurt wanneer ze worden vervangen. Veel gaan naar Oost-Europa, andere naar de schroothoop of worden een dorp verderop verplaatst, zoals in Sölden is gebeurt met de Gigijochbahn.  Zoals we eerder hebben bericht gaat de Areitbahn I worden vervangen voor een hele mooie nieuwe 10 persoonsgondel. Ook hier gaat de oude lift worden hergebruikt, maar dan helemaal aan de andere kant van de wereld.

De oude Areitbahn I gaat naar Armenia in Colombia, dat is wel even wat anders dan Oost-Europa of de schroothoop. We denken dat de lift gaat gebruikt worden als een urbane kabelbaan, zoals je bijvoorbeeld in Londen de Emirates Air Line hebt. Je hebt het dan over een soort alternatief voor een tram, om van de ene kant van de plaats naar de andere kan te komen. Steeds vaker worden over de wereld dit soort liften gebouwd. In september 2017 moet de lift in Colombia klaar zijn. Nu is onze vraag: wie wil er gaan kijken?

Nog even wat we weten over de nieuwe Areitbahn I. De naam zal veranderen naar AreitExpress (klinkt bekend). Deze nieuwe lift moet er voor gaan zorgen dat de rijen gaan verdwijnen voor de oude gondel. Dat zou zeker moeten lukken, omdat de capaciteit met 50% vergroot gaat worden. Heel veel meer informatie hebben we nog niet, maar zodra er meer nieuws is, is dat natuurlijk hier op fantastischoostenrijk.nl te lezen.

Areitbahn

Bron: Pro-alpin

Foto: Skiresort.nl

Summittravel728x90

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...