Gondels Fleckalmbahn gespot in Nederland

De afgelopen periode hebben jullie erg veel kunnen lezen van de Fleckalmbahn die totaal wordt vernieuwd. Destijds toen de bouw werd aangekondigd zijn meteen alle gondels in de verkoop gegaan.

Kirchberg Fleckalmbahn

Daar werd meteen door heel veel mensen op ingetekend en was snel compleet uitverkocht. Er was zelfs vlak erna nog een 2e reservelijst en ook deze stond helemaal vol. Nu waren wij erg benieuwd of een aantal van deze gondels nog in Nederland zijn aangekomen.

We kregen een reactie van Jitske Ooms.

“Toch nog even wat over de Fleckalmbahn. Ook ik heb zo mijn herinneringen. Ik kom al vanaf 1974 in Kirchberg als meisje van twee. Wat een toestand was het toch voor de Fleck er kwam. Eerst wachten bij de taxistand plaats, dan de Mairl 1, 2 en 3 lift. Eer je boven was, kon je gaan eten. Wat waren we blij met de Fleck. Misschien niet de meest handige plek waar hij stond in verband met de wind, maar het was een hele vooruitgang.

Na 35 jaar wordt hij dan toch eindelijk vervangen. Stukje nostalgie weg, maar ook een hele verbetering wederom. Ik geef zelf in de voorjaarsvakantie les bij Skischule Kirchberg Aktiv en we hebben er vaak gestaan dat de lift niet draaide vanwege de wind. Alsnog moesten we met de bus naar de andere liften uitwijken. Dus wij van de skischool kijken er dan ook enorm naar uit. Een kennis van een kennis heeft twee gondeltjes gekocht voor zijn bedrijf. Ze zijn vervoerd op een oplegger en staan nu op  het kantoor van KBenP.nl in Voorburg. Super leuk.”

Het bedrijf KBenP heeft een “kleine vergaderruimte” van gemaakt van deze gondels. Eens kijken of wij daar ook een keer kunnen vergaderen 🙂

Fleckalm gondel in Nederland

We zijn natuurlijk ook ongelofelijke benieuwd waar er nog meer gondels van deze legendarische lift in Nederland of België staan. Wie weet het? Staat er één bij jou in de voortuin laat het ons weten en stuur wat foto’s op (info@fantastischoostenrijk.nl)

Fleckalm gondel in Nederland

Fleckalm gondel in Nederland

Instagram Banner

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht