Gouverneur Tirol: Winterseizoen zonder capaciteitslimieten

Saalbach 14-02-2021

Lege pistes dat wil men nooit meer. Foto Saalbach 14-02-2021 © Marlieke Tilby-van Klink

Gouverneur Tirol: Winterseizoen zonder capaciteitslimieten het winterseizoen gaat door en dat is goed nieuws.

Het komende winterseizoen is veilig gesteld. Dit heeft gouverneur Günther Platter (ÖVP) maandag verklaard na een topontmoeting over toerisme met minister Elisabeth Köstinger (ÖVP). Hij gaat zelfs een stapje verder er zullen geen capaciteitsbeperkingen zijn voor de kabelbanen, aldus Platter.

Winterseizoen 2021/2022

Het winterseizoen 2020/2021 was dramatisch en dat is iets wat men nooit meer wil, een tweede coronawinter zou vanuit het oogpunt van de toeristische sector een ramp zijn. “Het verschil met vorig jaar is echter dat er nu een vaccin is. Er zullen geen capaciteitsbeperkingen komen omdat er anders wachtrijen voor de lift ontstaan waar het besmettingsgevaar duidelijk groter is dan wanneer je in het skigebied bent”, aldus Platter. Over het besmettingsgevaar in de lift zelf is naar verluid niet gesproken.

Sölden 9 nov 2019

We mogen weer.

Voorwaarden

Wat de voorwaarden zullen zijn voor aankomend winterseizoen is nog onbekend wel wil de minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) deze week na overleg met het ministerie van Volksgezondheid de coronaregels voor het wintertoerisme gaan presenteren. De regels zullen worden gebaseerd op de algemene coronabeperkingen, die afhankelijk zijn van de bezettingsgraad van de bedden op de intensive care. Ook de regels voor après ski zullen hierop worden gebaseerd.

Bron: ORF

Lees ook:

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht