Grenscontroles Duitsland Oostenrijk verlengd!

Het is een ergernis in Tirol maar de Duitsers zetten de grenscontrole nog een half jaar door, deze controles bij de grens tussen Oostenrijk en Duitsland duren nu al 4 jaar.

In mei werden de grenscontrole nog eens met een half jaar verlengd (tot 11 november 2019)  Dit levert een hoop kritiek op vanuit Tirol. Het betreft oa. de bekende controle op de snelweg bij de grensovergang Kufstein/Kiefersfelden. Hier worden grenscontroles door de Duitse politie en de Beierse grenspolitie uitgevoerd. De controles zullen 24 uur 7 dagen per week plaats vinden.

Gemiddels 220 illegale migranten per maand

Gemiddeld worden er door deze grenscontroles 220 illegale migranten ontdekt waarbij illegalen Duitsland proberen in te komen. Afgelopen donderdag zijn er zelfs 11 migranten ontdekt bij controles bij Mittenwald en Kufstein. Het gemiddelde ligt nu rond de 220 per maand, een jaar eerder was dit 230 per maand.

In april verdedigde de Duitse minister van Binnenlandse Zaken de heer Horst Seehofer van het CDU nog het besluit om door te gaan met nog een half jaar, dit met het oog op migratie- en veiligheidsbeleid aldus de CSU-politicus. De grenscontroles tussen Beieren en Oostenrijk lopen nog tot 11 november 2019.

Bijna 2 miljoen inspecties

Vorig jaar werden 1,98 miljoen mensen gecontroleerd, hierbij zijn 12.522 mensen opgepakt aldus de minister van Binnenlandse Zaken. Momenteel zijn er twee grote controleposten, een bij Kufstein / Kiefersfelden en een bij Salzburg / Walserberg. Maar ook zijn er tijdelijke mobiele controles bij diverse kleinere grensovergangen zoals in Oberaudorf en Sachrang im Kaiserwinkl.

Bron: ORF

Summit Travel Grote Banner

Werken in Oostenrijk banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht