Grenscontroles tussen Oostenrijk en Duitsland?

voorjaarsvakantie dreieck inntal autobahn

Opnieuw grenscontroles tussen Oostenrijk en Duitsland? Als het aan de minister van Binnenlandse Zaken van Beieren Joachim Herrmann ligt zal dit gebeuren.

Door de actuele situatie met stijgende positief geteste mensen laait de discussie weer op om opnieuw grenscontroles in te voeren zoals Duitsland dit ook al deed in het voorjaar. In tegenstelling tot Herrmann ontkent de staatssecretaris van het federale ministerie van Binnenlandse Zaken, Stephan Mayer, hernieuwde sluiting van de grens. Toen hem gevraagd werd of de stijgende positief geteste gevallen opnieuw voor grenssluitingen gaat zorgen zei de CSU-politicus tegen de Passauer Neue Presse: Nee.

Volgens Mayer was de situatie in maart zo nieuw en omringt met grote onzekerheden dat dit toen het enige juiste was om de stijgende gevallen een halt toe te roepen, iets wat nu vermeden moet worden. Wel volgt men in Bayern de huidige situaties en ontwikkelingen met grote aandacht.

Chaos

Onlangs waarschuwde de minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas ook nog voor hernieuwde grenssluitingen, toch waren de ervaringen in het voorjaar slecht. Duitsland sloot al snel de grenzen met o.a. Oostenrijk waardoor er chaos uitbrak bij de grensovergangen. Mensen die in een ander land werkten mochten wel de grens over, er moest een bewijs van hun werk- of verblijfplaats bij zich hebben. Koppels die niet getrouwd waren en gezinnen werden hierdoor wekenlang van elkaar gescheiden en pas medio juni werden de regels versoepeld.

De grens tussen Nederland en Duitsland is trouwens nooit gesloten geweest. Lees ook ons liveblog.

Bron: tt.com

File in Duitsland A3 Autobahn

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

CMP Grote Banner 2020

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...