Grensovergang voor de zomer open?

voorjaarsvakantie dreieck inntal autobahn

Grensovergang voor de zomer open tussen Oostenrijk en Duitsland? In de komende weken zal kanselier Sebastian Kurz (ÖVP) de oplossing bekend maken. Het besmettingspercentage in beide landen is momenteel zeer laag.

De Bundeskanzler is hierover in gesprek met de Europese commissie om “eerlijke regels” op te stellen voor het openstellen van de grenzen, zodra Duitsland er klaar voor is komt er een akkoord aldus Kurz. Ook de minister van Binnenlandse zaken Karl Nehammer is optimistisch.

“Wij en enkele van onze buurlanden, zoals Duitsland, Tsjechië, Slowakije en Zwitserland, hebben een zeer gunstige ontwikkeling op het gebied van infectiecijfers” aldus Nehammer in een interview met de Salzburger Nachrichten.

Toerisme

Het toerisme in Oostenrijk is zeer afhankelijk van de Duitse gasten, in 2019 was ca. 37% van de 79 miljoen overnachtingen afkomstig uit Duitsland. De toeristische en vrijetijdsindustrie was goed voor 15,4% van de BBP in Oostenrijk.

Bron: Salzburg24.at

Colada Sport2000 banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...