Grijs met neerslag maar ook zon

Grijs. Voorlopig wordt het niet mooier. Het is en blijft grijs met neerslag maar de zon kan zich laten zien, voorlopig lijkt het meer herfst dan dat we richtig de lente gaan.

De meteorologische lente is al begonnen en over 15 dagen begint de Astronomische lente. Kijkend naar het weer in Oostenrijk lijkt het wel herfst, en dat beeld zal vandaag niet anders zijn. Met de opkomst van een koufront vanuit het westen werd het vannacht niet warmer dan 7ºC. Het bleef niet droog waarbij de sneeuwgrens lag tussen de 400 en 1000 meter, de regen verspreide zich vanuit het westen en zuidwesten over heel Oostenrijk. Het bleef echter oostwaarts vanaf St. Pölten en Graz droog.

Vrijdag

Vandaag begint het fris met temperaturen tussen de 0 de 7 graden, vooral in de ochtend valt er regen of sneeuw. De sneeuwgrens ligt tussen de 400 en 1000 meter dit alles met een zwakke tot matige wind vanuit het westen tot noordwesten. De neerslag concentreert zich het meest in het zuiden en zuidoosten hier zakt de sneeuwgrens tussen de 400 en 800 meter, in het noorden en oosten ligt dit rond de 1000 meter. De temperaturen liggen vandaag tussen de 2 en 12 graden.

Het weekend

Zaterdag verloopt in het oosten en zuiden grotendeels droog behalve in het westen en noorden, hier zal het nodige aan neerslag vallen waarbij de sneeuwgrens ligt tussen de 500 en 900 meter. In de ochtend is het niet warmer dan 6ºC uiteindelijk zal het maximum stijgen tot 12 graden.

Ook de zondag zal deels bewolkt zijn en kan er neerslag vallen, de maximum temperaturen zullen niet hoger worden dan 11 graden.

Trend

Verder kijkend zullen de dagen er na niet warmer worden dan 11 graden, de kans op neerslag is aanwezig waar bij de sneeuwgrens schommelt tussen de 700 en 1200 meter. Maar morgen meer hierover.

Neerslag de komende dagen

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht