Groeizaam meiweer

Brixental en de hoofdkam nog goed besneeuwd
Groeizaam meiweer

Het is de komende tijd typisch groeizaam meiweer in Oostenrijk, elke dag valt een bui bij comfortabele temperaturen. Dat doet de natuur goed!

Vandaag is er opnieuw veel ruimte voor de zon, zeker tijdens de ochtenduren. In de loop van de dag ontstaan ook weer stapelwolken en regionaal groeit een stapelwolk uit tot een bui. Maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Het kwik loopt na een koele ochtend op naar 19 tot 24 graden. Vanavond lossen de enkele buien en stapelwolken op en is de zon nog enige tijd zichtbaar.

Morgen begint de dag opnieuw droog en vrij zonnig, al trekken ook velden met hoge sluierbewolking over. Later ontstaan stapelwolken en in de noordelijke en westelijke deelstaten volgen vanaf de tweede middaghelft buien. Dit kunnen pittige buien zijn met regionaal hagel en veel onweer. Ook wateroverlast en windstoten behoren tot de opties. Voor de buien uit wordt het maximaal 21 tot 26 graden.

Dinsdag verloopt bewolkt en wisselvallig, met in de ochtend al buien. Gedurende de dag leeft de buiigheid op. Bij 12 tot 15 graden is het een stuk koeler, in het uiterste zuiden kan het nog wel 20 graden worden.

Woensdag lijkt een beetje op dinsdag, maar vanaf de tweede middaghelft is het weerbeeld een stuk vriendelijker. Vanaf donderdag breekt een periode van tenminste een aantal dagen aan met prachtig lenteweer. De zon schijnt uitbundig en het blijft droog.

Jeroen Elferink

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×