Groeizaam met soms een bui

Groeizaam met soms een bui

De komende tijd is het vrij normaal aprilweer. Dagelijks valt wel een bui maar door de vrij milde temperaturen is het ook nog eens groeizaam. De natuur in de meeste dalen wordt de komende week dan ook snel groen terwijl er hoger op de bergtoppen nog sneeuw ligt. Het zorgt vaak voor mooie contrasten in dit overgangsseizoen.

Vandaag is er veel ruimte voor de zon, alleen in Karinthië komen dikkere hoge wolkenvelden voor. Maar de zon schijnt ook hier er vaak goed door deze hoge bewolking heen. Het wordt vrij warm en met veel zon stijgt de temperatuur naar 16 tot 20 graden. Daarbij zien we de 20 graden vooral in de noordwestelijke deelstaten verschijnen. Kortom het is vandaag een mooie en perfecte aprildag!

Morgen regent het flink in het zuidoosten, groeizaam voor de natuur!

Morgen trekt een storing over het zuidoosten van Oostenrijk. Vooral in Karinthië en Steiermarken valt van tijd tot tijd regen. Het is hier ook nog eens vrij fris met temperaturen tussen de 10 en 13 graden. Elders wisselen dikke wolkenvelden en soms zonnige momenten elkaar af, de meeste ruimte voor de zon vinden we in Vorarlberg. Later op de dag kan er overal een bui vallen. Met een zuidelijke stroming is het vrij mild en groeizaam met 15 tot 19 graden.


Ook tijdens het weekend blijft het groeizaam aprilweer. Zaterdag is er geregeld ruimte voor de zon en stijgt het kwik naar 17 tot 20 graden. Daarbij kunnen enkele buien tot ontwikkeling komen. Meer buien zien we op zondag, maar tussendoor blijft er ruimte voor de zon. De temperatuur doet zondag wel een klein stapje terug met maximaal 15 tot 18 graden.

Na het weekend draait de wind tijdelijk naar het noorden en stroomt iets koelere lucht Oostenrijk binnen. Echter echt koud wordt het niet met dagelijks buien en maxima rond de 15 graden. Kortom perfect weer voor de natuur, erg groeizaam!

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Cityhouse Flipside Groot Banner

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...