Groeizame dagen in Oostenrijk

Het zijn groeizame dagen in Oostenrijk: langzaam wordt de natuur al groen

Groeizame dagen in Oostenrijk

Langzaam ontwaakt de natuur in Oostenrijk door vrij groeizame weerdagen. Zo valt er vaak regen, maar komen ook warmere dagen voor. Het zorgt voor een goede combinatie, de natuur zal snel groen kleuren deze dagen zoals hierboven in het Zillertal.

Vanmorgen wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af. Vrijwel overal is het droog en omdat er maar weinig wind staat voelt het aangenaam aan. Gedurende de dag ontstaan stapelwolken die tegen een inversie kunnen uitsmeren. Een enkele stapelwolk weet rondom de Alpenhoofdkam het buienstadium te bereiken, maar op veruit de meeste plaatsen verloopt de middag droog. Uiteindelijk loopt het kwik op naar 17 tot 20 graden, dit zijn vrij normale waarden voor de laatste dag van april.

Vanavond neemt de bewolking in Vorarlberg en West-Tirol verder toe, en in de nacht volgt hier regen. Elders in Oostenrijk verloopt de avond en nacht droog en vrij helder.


Morgenochtend is het ten oosten van Innsbruck bewolkt en regenachtig. Elders is het droog en in het oosten schijnt de zon. Gedurende de dag ontstaan op het scheidingsvlak in Tirol enkele buien. Ten westen blijft de maandag nat en fris met 15 graden. Ten oosten van de buien schijnt geregeld de zon en is het nog warmer met 18 tot 22 graden.

Dinsdag is het overal bewolkt en nat, bij gemiddeld 15 graden is het weel opnieuw aan de groeizame kant. Zo ligt ook de sneeuwgrens nog altijd boven de 2000 meter. Vanaf woensdag breekt een zonnigere en stabielere periode aan. Wellicht is dit het begin van een langere periode met mooi lenteweer, laten we het hopen.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...