Groot Lawinegevaar, ruim een ​​halve meter verse sneeuw

Lawine Ki West 25 december 2023

ter illustratie

Groot Lawinegevaar, ruim een ​​halve meter verse sneeuw

Het is afgelopen nacht gaan sneeuwen en bij het schrijven van dit bericht sneeuwt het nog steeds. Nu zullen er geen toestanden ontstaan waar we vandaag over hebben gepubliceerd. Lees het bericht nog maar eens terug dat over Galtür gaat en 25 jaar geleden is gebeurd.

Ook is er berichtgeving dat de Brenner autobahn is afgesloten door de enorme hoeveelheid aan sneeuw die daar gevallen is.

Oost-Tirol en de Zillertaler Alpen worden dit weekend bijzonder “zwaar getroffen” door de terugkeer van de winter in Tirol. Wintersporters worden dringend verzocht om terughoudendheid te betrachten om buiten de beveiligde pistes te gaan.

Als de weersvoorspellingen kloppen, sneeuwt het zaterdagnacht in heel Tirol, soms nog hevig. Vooral Oost-Tirol en de Zillertaler Alpen zullen getroffen worden, het Inntal kan gemakkelijk wit worden.

Lawine warnstufe 4

De recent zeer gunstige lawinesituatie behoort nu tot het verleden. “In Oost-Tirol en de Zillertaler Alpen bestaat vrijdag boven de boomgrens hoog lawinegevaar, niveau vier”, zegt  de Tiroler Lawinewaarschuwingsdienst. Buiten Oost-Tirol en de Zillertaler Alpen geldt nog steeds een aanzienlijk lawinegevaar boven de boomgrens – niveau 3.

In Oost-Tirol en de Zillertaler Alpen bestaat vrijdag, niveau vier, groot lawinegevaar boven de boomgrens.

Voor het weekend wordt weinig versoepeling verwacht. Zaterdag stopt de sneeuwval en zondag verbetert het weer met een lichte föhn. Het lawinegevaar daalt slechts minimaal tot warnstufe 3.

Morgen is het weekend en het gaat opknappen. Wellicht gaan de tourskiers ook weer de bergen in. Laten we hopen dat we over een enkeling geen bericht hoeven te schrijven.

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×