Groot lawinegevaar Salzburgerland, veel verse sneeuw en wind

Januari 2019 (foto Jeroen Elferink)

Groot lawinegevaar Salzburgerland, veel verse sneeuw en wind

De lawinewaarschuwingsdienst in het Salzburgerland deelde nu al gevaar en die staat op 4, waar 5 de allerhoogste is. Dit cijfer geldt wel voor de gebieden boven de boomgrens.

Dit betekent dat er een hoog lawinegevaar is. Het grootste probleem is de verse sneeuwjacht door de hevige wind op hoogte. Ook landelijk gaat het niveau de komende dagen naar 4.

Volgens de lawine-experts is er de afgelopen dagen flink wat verse sneeuw op de bergen gevallen en dat bij een noordwestenwind en dat staat meestal garant voor veel verse sneeuw. Grotere plaatlawines kunnen zelfs met een kleine extra belasting worden veroorzaakt.

In het weekend wordt een meter verse sneeuw verwacht in het Salzburgeland

De meteorologen van GeoSphere Austria (voorheen ZAMG) verwachten tegen maandag ongeveer een meter verse sneeuw en soms meer. Het lawinegevaar stijgt de komende dagen in heel Salzburg naar gevaarsniveau vier. Het dagelijks bijgewerkte lawinebericht laat zien in welke regio’s welke gevaarlijke situatie heerst. Actueel lawinebericht tref je HIER aan.

Salzburgerland lawine kaart 2 feb 2023

Groot gevaar in geulen en kuilen

Experts en bergredders waarschuwen voor skitochten en freeriden buiten de pistes. Het gevaar is vooral groot in geulen en dalen en achter terreinranden op zeer steile oost- en zuidhellingen. Volgens de bergreddingsdienst is het er momenteel levensgevaar buiten de beveiligde gebieden. Een versoepeling wordt pas volgende week verwacht.

Groot lawinegevaar blijft het zeker de komende dagen …. BLIJF OP DE PISTE DE KOMENDE DAGEN!!!!!

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...