Grootste IJsgrot ter wereld, Eisriesenwelten in Werfen

 

Grootste IJsgrot ter wereld, Eisriesenwelten in Werfen

Eisriesenwelt

Grootste IJsgrot ter wereld, Eisriesenwelten in Werfen, de Eisriesenwelten in het Salzburgerland is een mooie bezienswaardigheid. De ijsgrot bevind zich in het Tennengebergte en heeft een lengte van maar liefst 40 kilometer. De eerste kilometer is voor publiek te bekijken.

Je kunt er een rondleiding krijgen maar let op een redelijke conditie is een vereiste. Circa 1400 treden moet je overbruggen.

Geschiedenis van de IJsgrot

In 1879 is deze grot ontdekt door Anton van Posselt-Czorich. Anton is zo?n 200 meter de donkere grot ingegaan en heeft als eerste de ijsgrot ontdekt. Maar de ijsgrot is toen niet verder ontdekt sterker nog het is in de vergetelheid geraakt. Het duurde tot 1913 dat men langzaam aan de ijsgrot is gaan onderzoeken. Dit kwam pas echt opgang naar de 1e Wereld Oorlog.  In 1920 kwam er een hut om onderzoeken te verrichten. Vanaf 1924 waren er houten paden aangelegd zodat je er kon lopen, lees klimmen. Ook was het zo dat je er uitsluitend kon komen met de benenwagen. Dus wilde je wat moois zien dan moest je een enorme voettocht maken. In 1953 kwam er een weg, de Eisriesenweltstrasse en in 1955 de eerste lift.

Dit is een van de attracties in Oostenrijk waar je echt geweest moet zijn. Let wel op. Kleed je warm aan want in de grot is het natuurlijk koud.

In het hoogseizoen in juli en augustus kan het best druk zijn bij de kassa maar zeker ook bij de berglift. Vooral is dit het geval bij slecht weer. Het is juist bij mooi weer een aanrader om te gaan omdat je dan ook nog eens een FANtastisch uitzicht hebt, natuurlijk niet in de ijsgrot ? maar vooral buiten.

Eisriesenwelt

Meer info klik HIER

Alpen Reizen

 

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht