Grootste indoorskibaan Wanda Ski Park China

Grootste indoorskibaan Wanda Ski Park China

In ons artikel over nieuwe indoorskibanen is de Harbin Wanda Ski Park in China, het grootste indoor ski park ter wereld met een oppervlakte van 72.600M². Dit complex zal in juni al worden geopend, dat is 2 maanden eerder dan we hadden gelezen.

Het complex heeft naast winkels en andere faciliteiten 6 banen waaronder 2 zwarte pistes, 1 rode en 3 blauwe pistes. De langste zwarte piste is 380m 40m breed en heeft een hellingsgraad van 25º. De rode piste is 500m lang, 60m breed en heeft een hellingsgraad van 20º.

Wanda Ski Park China pistekaart

Groots qua oppervlakte, niet qua lengte piste.

Het totale complex is dus inmens, 72.600M² is ruim een keer zoveel als Snowworld in Landgraaf. Maar de langste piste in de Harbin Wanda Ski Park is “maar” de op 4 na langste indoorpiste van de wereld. De langste vind je in Alpincenter Bottrop (640 m) gevolgt door de skihal in Amnéville Frankrijk (620m), op plek drie is SnowWorld Landgraaf (520m).

De Harbin Wanda Snow Park heeft naast de zwarte en rode ook nog twee blauwe pistes van maar 40m, mooi voor beginners. Via een loopband (slechte ervaring mee in Bottrop) en een stoeltjeslift wordt je naar de top van dit komplex vervoerd.

Het complex ligt in Harbin in het noordoosten van China, het is tevens China’s belangrijkste skigebied. Deze stad was tevens kandidaat voor de Olympische Winterspelen van 2014 en 2018, maar haakten voortijdig af.

Hoewel het park nog niet open is zijn er toch al beelden opgedoken, en kijkend naar de foto’s is het een geslaagd project.

Bron: Maolin Gu en Inthesnow

Skihal.com banner klein

 

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...