Grossglockner Hochalpenstrasse dit jaar nog open?

Grossglockner Hochalpenstrasse

Gaat de Grossglockner Hochalpenstrasse dit jaar nog open?

Grossglockner Hochalpenstrasse, door het coronavirus zou het er best eens van kunnen komen dat de legendarische sneeuwploegen niet van stal worden gehaald. In deze periode van begin april zouden de sneeuwploegen allang met de eerste werkzaamheden zijn begonnen. Volgens Johannes Hörl kan het wel zo zijn dat tot begin juni deze bergpas nog gesloten zal zijn. Helaas zal dan de traditionele doorsteek die men standaard maakt in april er niet zijn.

De sneeuw zal wellicht niet geruimd worden door de mooie sneeuwploegen maar het is de zon dit dit werkje gaat overnemen. Dit komt ook doordat het bedrijf die verantwoordelijk is voor deze weg 2/3 van de werknemers heeft aangemeld voor arbeidstijdverkorting. Ookl zijn de mensen niet op het rooster geplaatst voor de sneeuw te ruimen. Dit gaat alles bij elkaar op zo’n 60 werknemers. Ook weet men nog niet of deze beroemde bergpas wel open zal gaan.

Als de weg later open gaat dan kun je nu al spreken van een miljoenenverlies. De weg is in handen voor 79% van de staat en voor 10,5% van de bundeslanden Salzburgerland en Karinthië. De 18 VVV’s dringen er sterk op aan de weg toch open te stellen. Jaarlijks komen er op deze weg maar liefst 900.000 bezoekers voorbij.

Een bezoek aan de Hochalpenstrasse heeft wel voordelen als het gaat om het coronavirus. Bezoekers zitten in de eigen auto en er is ook weinig tot geen contact met andere bezoekers. Ook verwacht men dit jaar dat het merendeel van de bezoekers uit Oostenrijk zal gaan komen. Dit komt ook doordat de Oostenrijkers waarschijnlijk deze zomer niet mogen en kunnen reizen naar landen aan de middenlandsezee… lees Italië. Een uitstapje in eigenland zal dan meer de keuze zijn die gemaakt gaat worden.

Mocht de planning zijn toch in juni te gaan openen dan zal er vanaf half mei toch een sneeuwploeg door heen gaan om de restsneeuw te ruimen.

Laten we hopen dat we toch als vakantieganger ook deze zomer kunnen genieten van deze mooie bergpas.

Start Grossglockner Hochalpstrasse

@Start Grossglockner Hochalpstrasse

Nog een leuke video zien van Servus TV klik dan HIER

Bron: Salzburg24


Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...