Grossglockner Hochalpenstrasse juni gaat beginnen met sneeuwkettingenplicht!

Grossglockner Panomax 31 mei 2024

Op de Grossglockner Hochalpenstrasse is het weer diep winters. © Webcam https://www.grossglockner.at/

Grossglockner Hochalpenstrasse juni gaat beginnen met sneeuwkettingenplicht!

Zware sneeuwval in het gebied van de Grossglockner Hochalpenstrasse heeft er voor gezorgd dat je zeer waarschijnlijk met sneeuwkettingen moet gaan rijden op deze bergpas.

Het is nog onduidelijk wanneer de sneeuwkettingvereiste kan worden opgeheven. Over de gehele route sneeuwt het hevig en ook op de weg blijft de sneeuw liggen. De doorbraak en openstelling voor het verkeer vond ruim een ​​maand geleden plaats maar nu valt er weer een enorm pak sneeuw.

Grossglockner Edelweishutte Panomax 31 mei 2024

Grossglockner Edelweishütte Panomax 31 mei 2024, ook in de omgeving van de Edelweisshütte is het diep winters © Webcam https://www.grossglockner.at/

Het komt echter vaak voor dat er eind mei sneeuw valt. “We zitten in het hooggebergte, dus het kan zelfs in juni flink sneeuwen.” De ervaring leert dat de sneeuw niet lang blijft liggen, maar “Veiligheid staat voorop. We kunnen je verzekeren dat er voortdurend op de weg wordt gereden.” (sneeuwploegen) Afhankelijk van de verdere ontwikkelingen zou de sneeuwkettingplicht zondag of maandag kunnen eindigen, maar er kan niets worden beloofd.

Ongebruikelijk?

Winterse omstandigheden op de Grossglockner Hochalpenstrasse zijn zelfs eind mei niet ongebruikelijk. Het ongebruikelijke was daarentegen dat het daar in mei helemaal niet gesneeuwd had. Op de top heeft het maar één keer gesneeuwd.”

Grossglockner Hochalpenstrasse tolpoort

Grossglockner Hochalpenstrasse tolpoort in de zomer is het een aanrader om deze bergpas te rijden

Bron: Kleine Zeitung

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×