Grossglockner Hochalpenstrasse op 12 mei 2021 open!

Grossglockner Hochalpenstrasse op 12 mei 2021 open!

Ieder jaar is het weer genieten als je de foto’s en of video’s ziet van het sneeuwruimen op deze mooie bergpas.

De Grossglockner Hochalpenstrasse ligt in het nationalpark Hohentauern en verbind Karinthië met het Salzburgerland. De in totaal 47,8 km lange weg begint in Bruck an der Großglocknerstrasse. De hoogte gaat van 805 meter naar 2504 meter om vervolgens weer te dalen naar 1301 meter en uit te komen in het plaatsje Heiligenblut.

Maar ieder jaar is de datum van de opening weer anders. Op 12 mei 2021 kun je weer rijden op deze bergpas. Voor de Oostenrijkers die een mooi lang Hemelvaartweekend hebben die zullen er vast als eerste gebruik van maken. Laten we ervan uitgaan dat wij als lage landers dat weer in de zomer kunnen doen.

Hieronder nog een mooie video die recent is opgenomen.

Grossglockner Strasse Leny Koop

Grossglockner Strasse @Leny Koop

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht