Grossglockner Hochalpenstrasse open 1 mei 2023

Grossglockner Hochalpenstrasse

Grossglockner Hochalpenstrasse open 1 mei 2023

De Grossglockner Hochalpenstrasse, een schitterende bergpas die meestal al eind april open is. Afgelopen jaar  ging deze bergpas open op 25 april en dit jaar is het op de nationale feestdag 1 mei. Het komt wel eens voor dat later wordt dan begin mei maar dat ligt puur aan de hoeveelheid sneeuw dat nog aanwezig is op deze bergpas. Dit seizoen is er weinig sneeuw gevallen dus de sneeuwploegen zijn ook weer op een schappelijke tijd klaar. De sneeuwruimingsploegen hadden er zeker minder werk aan dat andere jaren.

Het sneeuwruimen op de Grossglockner Hochalpenstrasse begon half april.  De sneeuwruimingsploegen die uit Salzburg en Karinthië kwamen zijn elkaar weer tegen gekomen bij de Hochtor. Vanaf maandag 1 mei 2023 is de Grossglockner Hochalpenstrasse weer geopend maar bekijk altijd ook eerst de website. Verandering in de weersituatie kan er ook toe leiden dat er toch nog net wat is afgesloten. 

Mocht je een keer deze bergpas omhoog willen gaan. Check zeker dan de website Grossglockner.at. Kun je meteen zien of de bergpas helemaal open is.

Grossglockner Hochalpenstrasse

Bron: Foto’s van de Facebookpagina van de Grossglockner Hochalpenstrasse.

In 2021 (zomer)  waren wij ook op deze bergpas aanwezig en maakte daar de volgende video!

Grossglockner Hochalpenstrasse 29 april 2022

Grossglockner Hochalpenstrasse 29 april 2022 credit @Harold van der Neut

Als je lid bent van de Facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk had je onderstaande video kunnen bekijken.

Grossglockner Hochalpenstrasse 29 april 2022 stop

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×