Grossglockner Hochalpenstrasse wordt sneeuwvrij gemaakt

Nu de dagen weer langer gaan worden, de zomertijd weer actueel is, de temperatuur weer wat omhoog gaat…. dan is het weer tijd dat de bergpassen sneeuwvrij worden gemaakt.

Vandaag om 8 uur in de ochtend was het weer zover in Fusch en in Heiligenblut. Daar werd het startschot gegeven om de bergpas te bevrijden van de sneeuw. Circa 15 personen zullen dagelijks bezig zijn om de Grossglockner Hochalpenstrasse te ontdoen van de sneeuw. Van beide kanten wordt er begonnen. Het is dan de bedoeling dat men elkaar van beide kanten weet te vinden op het hoogste punt van deze bergpas.

Nog steeds wordt een 65 jaar oude machine ingezet. Dit is nog steeds de allerbeste sneeuwploeg die er is. Verschillende soorten sneeuwlagen kunnen door deze machine “heel makkelijk” worden weggefreest. De sneeuw wordt wel 60 meter weggeblazen!

Op dit moment zijn er geen ongewoonlijke sneeuwmassa’s op deze bergpas te vinden. Wat is dan ongewoon? Acht tot tien meter sneeuw ligt er en dat is redelijk normaal.

De verwachting is dat deze bekende bergpas weer vanaf 1 mei 2019 open is. We houden het in de gaten.

Cijfers

In het jaar 1937 was deze bergpas 132 dagen open..in 1963 was dat aantal verdubbeld 276 dagen. De 12 sneeuwploegen hebben 25 dagen nodig om gemiddeld tussen de 500.00- – 700.000 m3 sneeuw te verplaatsen. De weg is maar liefst 48 km lang en de sneeuw wordt maar liefst 60 meter weggeblazen.

Wil je deze weg eens berijden weet dan dat deze weg geopend is vanaf begin mei tot eind oktober. Soms is de weg nog open in november maar dat ligt aan de sneeuwval.

Grossglockner Hochalpenstrasse

Grossglockner Hochalpenstrasse

Grossglockner Hochalpenstrasse

Summit Travel

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht