Grossglockner Hochalpenstrasse en Timmelsjoch sneeuwvrij maken

Grossglockner Hochalpenstrasse 29 april 2022

Grossglockner Hochalpenstrasse 29 april 2022 credit @Harold van der Neut

Grossglockner Hochalpenstrasse en Timmelsjoch sneeuwvrij maken

Zodra de lagere skigebieden gaan sluiten dan staat het vizier voor deze gebieden op het zomerseizoen. Ook kun je dan wachten dat er wat gaat gebeuren bij de bergpassen en dan bedoelen wij het schoon maken ervan. Met schoonmaken bedoelen we dan wel de sneeuw verwijderen zodat de wegen weer zichtbaar worden en weer bereidbaar zijn.

Dinsdag 11 april is men al begonnen op de Grossglockner Hochalpenstrasse met het sneeuwruimen van dit jaar. Vanwege de relatief milde winter met vrij weinig sneeuw kon men al na 2 dagen met de sneeuwfresen al bijna bij het Alpine Naturschau-huis op Oberen Nassfeld komen. Aan de zuidkant was men al in het Fallbichl-gebied.

Maar gisteren heeft een weersomslag ervoor gezorgd dat er weer wat vertraging is ontstaan. Er was maar liefst 30 cm aan verse sneeuw gevallen. De weg naar Ferleiten is nu weer wit.

Vanwege het toenemende lawinegevaar heeft men de werkzaamheden even in de ijskast gezet. Het wachten is dat het weer gaat opknappen, wellicht dat dit volgende week gaat gebeuren.

Toevallig kwamen we dan ook weer plaatjes tegen dat het sneeuwruimen weer gaat beginnen.

Vanaf 17 april gaat men van start met de sneeuwfrees werkzaamheden bij de Timmelsjoch Hochalpenstrasse. We gaan jullie de komende tijd weer op de hoogte houden mbt de voortgang.

Interhome Banner 1250x700

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×