Grote problemen door zware sneeuwval en einde nog niet in zicht

Grote problemen door zware sneeuwval en einde nog niet in zicht

Met name westelijk Oostenrijk heeft met zware sneeuwval te kampen gehad. Er waren dan ook flinke problemen. Dorpen afgesloten, huishoudens zonder stroom en flinke verkeershinder. Voordat we naar het weer gaan kijken doen we een rondje (west) Oostenrijk!

Foto uit Schoppernau Vorarlberg van Lisanne de Frankrijker

Het geeft uiteraard fantastisch mooie plaatjes. Gisteren heb ik bij Vakantieweer.nu een fotobericht gemaakt met foto’s vanuit het Kleinwalsertal. Jammer dat we juist nu niet naar de Alpen kunnen afreizen. Enorm balen voor de kou- en sneeuwliefhebbers.

Bron: ORF.at

Maar het geeft ook heel veel ellende. Met name op de weg is het behoorlijk mis in het westen. Vrachtwagens komen tot stilstand…

Bron: ORF.at

… of glijden alle kanten op en blokkeren de Autobahn zoals hier op de A10 in Tirol

Bron: ORF.at

Dan moet de brandweer dus in actie komen om de diverse LKW’s weg te slepen anders is er geen doorkomen aan.

Bron: ORF.at

Dat is echter niet het enige probleem. De sneeuw zorgt ook voor stroomstoringen. 7400 huishoudens in de gemeente Fussach, Gaisau en Höchst (Vorarlberg) zaten zonder elektriciteit.

Bron: ORF.at

En dan triggert zoveel sneeuw uiteraard het lawinegevaar. In het Ötztal zijn diverse lawines naar beneden gekomen waardoor ook daar diverse wegen geblokkeerd waren. Sölden en Obergurgl waren van de buitenwereld afgesneden. Maar ook in de Vorarlberg zijn Lech, Warth, Zürs en Stuben onbereikbaar.

Bron: ORF.at

In het Ötztal is de brandweer druk met het zoeken naar slachtoffers onder de sneeuw. Hopelijk zijn er geen slachtoffers. Dit doen ze niet omdat er een melding is maar gewoon uit voorzorg.

In het oosten van Oostenrijk is er ook wel wat gevallen, zoals hier in Filzmoos, maar daar geen ellende.

Goed, nu door naar het weer want de ellende is nog niet over.

 

Vandaag is het wat rustiger dan de afgelopen dagen. In de vroege ochtend en middag kan er nog wel wat sneeuw vallen die langzaam afneemt. De meeste sneeuw valt in het oosten omdat er vanuit het westen een rug van hogedruk binnen wandelt. Het is wel koud en in het oosten hangt er nog wat bewolking. Voor de rest is het in de loop van de dag half bewolkt en staat er een ijzig koude noordelijke tot noordoostelijke wind die in de loop van de dag wel afneemt. Het blijft de hele dag flink vriezen. Het westen heeft de beste papieren voor de meeste zonnestralen.

Op zondag komt er een nieuw sneeuwfront richting de Alpen. Ook hieruit kunnen flinke hoeveelheden sneeuw vallen. Met name het westen is weer de klos, of spekkoper, ligt eraan hoe je het bekijkt. Met zegt wel eens er kan nooit teveel sneeuw liggen, maar daar denken de diverse daken soms anders over. (Lees dit bericht maar eens) En er komt dikke dooi aan dus……! Voor de rest is het niet meer zo koud als voorheen. De zuidelijke Alpen blijven droog en daar is het zelfs een beetje föhnig.

Op maandag trekt de sneeuw naar het oosten weg en wordt het wat zachter. In sommige dalen kan er zelfs wat regen tussen de sneeuw zitten. Dit maakt de sneeuw alleen maar zwaarder. Het is lang niet meer zo koud als de dagen ervoor.  De temperaturen liggen veelal rond het vriespunt. In de bergen een paar graden kouder. De wind is variabel maar in het oosten veelal noordwest maar stelt niet veel voor. Uiteindelijk kan er toch nog zo’n dikke 30 centimeter bij mekaar komen op zondag en maandag.

Op dinsdag staan we aan de vooravond van een zuidwestelijk weer regime met veel hogere temperaturen. De vele sneeuw kan dan wederom voor problemen zorgen doordat ze zwaarder wordt. Het gewicht op de daken kan dan voor daklawines zorgen en ook het algemeen lawinegevaar neemt dat toe. Oppassen dus.

Fijn weekend!

Ronaldo

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht