Grote steden van Oostenrijk in 4K Video

Wenen in de nacht

Grote steden van Oostenrijk in 4K Video. Wij berichten veel over de bekende (ski)gebieden maar Oostenrijk is meer dan de alpen. Er zijn andere plekken waar je eens een keer geweest zou moeten zijn. Zo ook de grote steden in Oostenrijk, steden als Wenen, Innsbruck, Salzburg, Klagenfurt, Graz en veel meer.

We hebben eerder 360 graden beelden laten zien van SkiWelt, Stubaier Gletsjer en Sölden maar er zijn ook schitterende beelden te zien van bij voorbeeld Wenen maar er is meer… Hier een selectie van een aantal steden.

Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk en vormt sinds 1922 een eigen deelstaat, onder anderen bekend om Straus, Schloss Schönbrunn, de Prater en nog veel en veel meer. De stad heeft ongeveer 1.9 miljoen inwoners en is de oorsprong van Cappuccino.

Salzburg

Salzburg de hoofdstad van Salzburgerland en de geboortestad van Mozart met haar ruim 150.000 inwoners heeft een veelbezochte binnenstad dat in haar geheel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Het is qua inwonersaantal de vierde stad van Oostenrijk.

 

Innsbruck

De hoofdstad van Tirol en enige stad die twee keer de olympische winterspelen heeft georganiseerd. Er wonen ruim 300.000 mensen wat door bergen omringt is. Ook is deze stad het beginpunt van de Brennerpas, of als je uit Italië komt het eindpunt.

Graz

Graz is met zijn ruim 440.000 inwoners de tweede stad van Oostenrijk en de hoofdstad van de deelstaat Stiermarken (Steiermark). Graz is bekend om zijn historische binnenstad. De grootste middeleeuwse binnenstad in Midden-Europa is sinds 1999 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Klagenfurt

Klagenfurt ligt aan de Wörthersee het warmste en grootste alpenmeer van Europa, het heeft rond de 100.000 inwoners. Deze kleine stad beschikt over een kleine internationale luchthaven en over een universiteit. De video is trouwens een 360º video, kijk zelf rond.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×