Grote tegenstellingen in Oostenrijk

Sölden 19 november 2021

Sölden 19 november 2021

Grote tegenstellingen in Oostenrijk

Het is al eerder gezegd. Onder de vleugels van een hogedrukgebied is er van alles mogelijk. Het kan krankzinnig zonnig zijn (met name in de zomer) maar in het najaar en de winter kan het ook vaak bewolkt zijn en ook vaak mistig. Oostenrijk is de gelukkige om de komende dagen beide mogelijkheden te krijgen.

ZATERDAG:

 

Lage bewolkingsgraad


Temperatuur op 3000 meter

De westelijke helft is kraakhelder. Kaiserwetter zoals dat heet. In de lagere deelstaten, een beetje ten oosten van Steiermark, is het echter mistig en nevelig. Met andere woorden, je moet in de bergen zijn. Op dit moment zitten we met team Fantastisch Oostenrijk in Sölden en hebben we reeds 2 FANtastische dagen achter de rug en ook vandaag plakken we er nog 1 aan vast. In het westen is het zonnig en is het op de 3000 meter rond of net boven het vriespunt. De lucht is echter droog dus ook op de lagere pistes blijven de condities goed. De wind stelt niks voor.

ZONDAG:

Bewolkingsgraad zondag

Nog steeds is de 2-deling enorm en is er een copy paste relatie met zaterdag. Zon in het westen en mist en lage bewolking in het oosten. Het warmtefront trekt weg richting het zuidoosten en vanuit het noordwesten komt alweer koudere lucht binnen stromen. De temperatuur op 3000 meter duikt weer onder nul en op 1500 meter wordt het slecht een graad of 4°c. Het blijft droog maar de bewolking wordt wel intensiever op de nadering van een koufront. De wind stelt nog immer niks voor.

MAANDAG:

sneeuwval grens

De 1e dag van de Oostenrijkse lockdown.   Het koufront komt door en kan wat neerslag brengen. De sneeuwvalgrens ligt ronde de 800 – 1000 meter . Veel zal het niet om het lijf hebben. Wat er na maandag gebeurd is nog vrij onzeker want de modellen lopen nogal uiteen. Daarover de komende dagen meer.

Fijn weekend.

Ronaldo

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×