Grote verschillen vandaag binnen Oostenrijk

Grote verschillen vandaag binnen Oostenrijk

Grote verschillen vandaag binnen Oostenrijk

De verschillen qua weer zijn vandaag groot binnen Oostenrijk, zo maakt het nogal uit waar je vandaag zit.

Vandaag ligt een storing stationair over centraal Oostenrijk, ten westen in onder andere Tirol en Vorarlberg is het vandaag bewolkt en lange tijd regenachtig bij lage temperaturen. Ten oosten in Karinthië en Stiermarken wordt het nog zomers warm, met middagtemperaturen die richting 30 graden oplopen. Op de grens liggen al vanaf de ochtend felle buien met onweer, in de loop van de dag trekken deze buien oostwaarts. Zo wordt ook de warme lucht later vandaag in het oosten verdreven. De zwaarste buien worden rondom Wenen verwacht, aan de grens met Slovenië gaat de overgang geruisloos.


Vanavond trekken de buien en regen overal weg, tijdens de nacht volgen opklaringen. Hierin kan gemakkelijk mist of nevel ontstaan.

Morgenochtend wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af, de lucht is nog wat onstabiel. Hierdoor kunnen al snel nieuwe buien tot ontwikkeling komen. Vooral later vandaag kunnen dit onweersbuien zijn in het midden en zuiden van het land. Elders overwegen droge perioden en met zon erbij wordt het een aangename dag. Zo wordt het maximaal 23 tot 28 graden.

Dinsdag volgt een hete en zonnige zomerdag, een echte dag voor het zwembad. De zon schijnt uitbundig en pas later op de dag komen iets meer wolkenvelden voor. Het blijft vrijwel overal droog en bij 30 tot 33 graden is het tropisch warm.

Ook woensdag verloopt heet, regionaal kan het zelfs 34 graden worden. Maar vanaf de tweede middaghelft stijgt de kans op een enkele forse regen- of onweersbui vanuit het westen. Ook de rest van de week blijft het vaak warm tot heet zomerweer, waarbij de kans op onweer soms groot blijft.

Jeroen Elferink

Cityhouse Flipside Groot Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×