De Grüner See een video die je moet zien

Grüner See

De Grüner See een betoverend meer, zo op het eerste gezicht zegt het niet veel “een groen meer” maar daar op die plek is meer aan de hand. Het groene meer ligt bij Tragöß en dat ligt weer in het Bundesland Stiermarken.

Wat is daar nu zo bijzonder. Het meer ligt vlakbij de Hochschwab bergen en die zorgen ervoor dat er in het voorjaar iets specials gebeurd. In de winter is het meer hooguit 1 tot 2 meter diep. Maar in het voorjaar komt daar verandering in. Door de sneeuwsmelt in de bergen komt het smeltwater terecht in dit groene meer. De maximale diepte in het voorjaar en zomer is circa 12 meter. Vanaf juli begint het waterpeil dan weer te zakken.

Maar de vraag is nog steeds wat is er zo speciaal dan?

Het water is ongelofelijk helder. Ook is het een soort park dat geheel onderwater komt te staan. Voor duikers een fantastische plek om af te dalen. Complete bomen staan gewoon onderwater. Waar je doorgaans in de herfst kan wandelen kun je dan duiken in een hele mooie onderwater wereld.

Bekijk ook zeker de video die daar is opgenomen. Helaas is het wel zo dat de watersportactiviteiten vanaf 1 januari 2016 verboden zijn.

Ps in de 3e video is nog een “Seemeermin” te zien 🙂

Grüner See

Grüner See

Grüner See

Grüner See

Alpen Reizen

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht