De Grüner See een video die je moet zien

Grüner See

De Grüner See een video die je moet zien

De Grüner See een betoverend meer, zo op het eerste gezicht zegt het niet veel “een groen meer” maar daar op die plek is meer aan de hand. Het groene meer ligt bij Tragöß en dat ligt weer in het Bundesland Stiermarken.

Wat is daar nu zo bijzonder. Het meer ligt vlakbij de Hochschwab bergen en die zorgen ervoor dat er in het voorjaar iets specials gebeurd. In de winter is het meer hooguit 1 tot 2 meter diep. Maar in het voorjaar komt daar verandering in. Door de sneeuwsmelt in de bergen komt het smeltwater terecht in dit groene meer. De maximale diepte in het voorjaar en zomer is circa 12 meter. Vanaf juli begint het waterpeil dan weer te zakken.

Maar de vraag is nog steeds wat is er zo speciaal dan?

Het water is ongelofelijk helder. Ook is het een soort park dat geheel onderwater komt te staan. Voor duikers een fantastische plek om af te dalen. Complete bomen staan gewoon onderwater. Waar je doorgaans in de herfst kan wandelen kon je in het verleden ook duiken in een hele mooie onderwater wereld.

Bekijk ook zeker de video die daar is opgenomen. Helaas is het wel zo dat de watersportactiviteiten vanaf 1 januari 2016 verboden zijn.

Grüner See

Grüner See

Grüner See

Grüner See

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×