Haarscheurtjes in kaiserwetter

Al dagenlang is het op en top kaiserwetter in Oostenrijk, met veel zon en idioot hoge temperaturen. Gisteren nog hebben we op diverse weerstations 16 of 17 graden gemeten. De komende dagen zullen we deze temperaturen niet meer zien, het koelt namelijk een tikkeltje af. Daarnaast zien we ook wat haarscheurtjes verschijnen in het prachtige kaiserwetter. Vanaf morgen trekken er meer wolkenvelden over en woensdag maar vooral vrijdag zijn enkele regenbuien mogelijk.

Vandaag zien we nog geen haarscheurtjes. Wel is het al een tikje minder mild, maar met middagtemperaturen tussen de 7 en 12 graden nog altijd te warm voor februari. Verder schijnt opnieuw de zon van opkomst tot ondergang flink. In de lagere dalen kan mist hangen welke vandaag moeizamer oplost dan de laatste dagen. Dit komt omdat de inversie wat steviger en dikker is.

Komende nacht neemt in Noordelijk en Oostelijk Oostenrijk de bewolking snel toe.

Morgen starten we de dag met veel bewolking. Bredere opklaringen zien we nog in Vorarlberg, Tirol en grote delen van Karinthië. In het Ober- en Niederösterreich valt tijd van tijd wat regen. Boven de 1300 meter kan dit ook wat sneeuw zijn. Daarbij staat een stevig Westenwindje. In de middag is het droger en zijn er grotere opklaringen. Oostelijk vanaf de lijn Salzburg-Villach schijnt de zon weer flink.

Donderdag zien we opnieuw een tweedeling in Oostenrijk. Oostelijk van de lijn Salzburg-Villach blijft het ondanks enkele wolkenvelden toch wel aardig kaiserwetter. Richting het Oosten is het bewolkt en in het Flachland regent het tijd van tot tijd. De sneeuwgrens ligt rond de 1600 meter.

Vrijdag is het echt even gedaan met het Kaiserwetter. Het is bewolkt en nat, met van tijd tot tijd regen. Boven de 1100 tot 1700 meter valt ook sneeuw. Op 2000 meter is het rond de -3 graden. De hogere temperaturen vinden we in het Westen.


Zaterdag keert het prachtige kaiserwetter weer terug. Een nieuw warmbloedig hogedrukgebied is opkomst. Dit keer kunnen de temperaturen wel eens hoger stijgen. Mogelijk zien we al middagtemperaturen tussen de 18 en 20 graden!

De nieuwe week brengt eerst nog warm zonnig weer. Maar nog altijd lijkt de wind later in de week vaker de Noordhoek op te zoeken. Wellicht gevolgd door kou en sneeuwkansen.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...