Haarscheurtjes in zomerweer, wisselvalliger weer opkomst

Morgen starten we de dag met een afwisseling van zon en wolkenvelden, uit de wolkenvelden kan vooral in het berggebied nog een enkele onweersbui vallen.

Maar al snel is het overal droog en breekt de zon flink door. Wel blijft de temperatuur in West-Oostenrijk iets achter op centraal en Oostelijk Oostenrijk. In Tirol rond de 31 graden, in Wenen tot ruim 35 of 36. In de namiddag en avond vallen er verspreid opnieuw een paar fikse regen- en onweersbuien. Het zijn kleine haarscheurtjes op het mooie en hete zomerweer.

In de avond en nacht naar donderdag steekt er een föhn wind op, mogelijk loopt de temperatuur in de nacht alweer op.

En dan de warmste dag van dit jaar, op Oost-Tirol na start de dag overal zonnig en al flink warm. Rond het middaguur is het op de meeste plaatsen al 30 graden. In de middag loopt de temperatuur verder op, richting de 33 tot 38 graden. Met de fohn in Tirol kan het zelfs 39 graden worden, maar de 40 gaan we niet halen. Er is gisteren al teveel regen gevallen en de bodem moet droog genoeg zijn om zulke temperaturen te kunnen genereren.

Donderdag op vrijdagavond trekt een koufront Voralberg en Tirol binnen. Hier kan tot enkele forse onweersbuien komen, maar vooralsnog lijkt het hier mee te vallen. Vrijdagoverdag lijkt het juist gigantisch noodweer in Karinthië en Stiermarken te gaan worden als het koufront daar overtrekt.

Vrijdag worden de haarscheurtjes flinke haarscheuren, het hete zomerweer wordt naar het Oosten verdreven. Een koufront met flinke onweersbuien zorgt voor een afkoeling. Voralberg en Tirol beginnen de dag al met veel bewolking en regenbuien, richting het Oosten zien we eerst nog lange tijd zonnige momenten. Hier het heetst met nog ruim 30 graden, terwijl we in Voralberg geen eens de 20 meer aantikken.

Tijdens onweersbuien is er kans op wateroverlast, windstoten en hagel. De grootste kans op dergelijk noodweer is in Karinthië en vooral Stiermarken.

Het weekend brengt een korte terugkeer van mooi zomerweer, met op beide dagen veel ruimte voor de zon. Slechts lokaal een onweersbui bij temperaturen tussen de 27 en 33 graden. Helaas lijkt het vanaf maandag echt even om te slaan met veel regen en lage temperaturen.

Jeroen Elferink

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht