Hagel zo groot als Golfballen kwamen naar beneden!

Hagel zo groot als Golfballen kwamen naar beneden!

Het was al aangegeven in onze weerberichten dat het bar en boos zou kunnen worden in een aantal gebieden. Het warme weer maakte zondagmiddag plaats voor enkele zware regen- en onweersbuien. Sommige onweersbuien waren dermate zwaar dat er hagelstenen zo groot als golfballen naar benden kwamen. Dit kon van dal tot dal enorm verschillen.

Vooral in een gebied vanaf de Achensee tot aan Saalfelden ging het goed los.

Op onderstaande kaart kun je zien hoe groot de hagelstenen waren die vielen, het eerder genoemde gebied valt direct op.  Na analyse van Kachelmann bleek het om een Inneralpine Supercel te gaan die al ontstond nabij Ehrwald en een vrij lange levensduur had.

Hagelstenen 6 juni 2022

Hoe het weer er komende week gaat uitzien. Lees HIER nog even het weerbericht van vandaag en verder en anders staat er morgen om 8 uur (zoals elke dag) een weerbericht voor Oostenrijk klaar.

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Cityhouse Flipside Groot Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht