Hahnenkamm Kitzbühel in voorbereiding

Hahnenkamm Kitzbühel in voorbereiding

Nu de sneeuw bijna zijn intrede gaat doen in de Alpen (helaas ligt het zwaartepunt niet in Tirol of Salzburgerland maar is er meer sneeuw gereserveerd voor Frankrijk en Zwitserland) Maar wij zijn al blij met een beetje sneeuw (30 cm) op de hoger gelegen pistes en voor de rest wordt het volgende week koud genoeg om de sneeuwkanonnen aan te zetten.

Vandaag spotte we een foto van het laatste stukje van de Hahnenkamm (Hausbergkante) Hier razen de skieers weer die meedoen aan deze legendarische race met snelheden tussen de 130 en 150 km per uur naar beneden. Eind januari is dat weer zover. Dat moet je toch echt is meemaken.

Hahnenkamm

Goed te zien op de foto (bron Hahnenkammrennen Kitzbühel) is dat de hekken al weer zijn neergezet. Ook is dat een stuk piste die doorgaans maar 1 keer per jaar open is en dat is voor de wedstrijd skiërs. Maar de voorbereidingen lopen dus nu al. Men is al weer weken geleden begonnen met allerlei netten te installeren want veiligheid gaat voor alles.

Afgelopen januari 2015 waren wij hier natuurlijk ook bij. We hebben de “Streif” geïnspecteerd want zo heet deze moeilijkste afdaling in het worldcup circuit.  Zie bijgaand dan ook deze video.

Afgelopen zomer waren we ook op de Streif actief. Uiteraard niet om te skiën maar om te golfen. Bij de Zielgelände is namelijk een 9 holes baan aangelegd. Ook dat is een leuke ervaring.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×