Hahnenkamm-rennen 2018 Kitzbühel

Hahnenkamm poster 2018

Het is januari en dat betekent dat het weer tijd is voor de race van het jaar, de Hahnenkamm-rennen in Kitzbühel. Aankomend weekend zal weer de Super G, Afdaling en de Slalom op het programma staan, met uiteraard de beruchte  Streif.

Wat Monaco voor de Formule 1 is, is Kitzbühel dit voor de wereld van het alpine skiën. Het is de race waar je jezelf de geschiedenisboeken in kan schrijven, maar het is ook een race waar beroemdheden op af komen. Naast de mannen op de pistes is het ook zien en gezien worden. Vele beroemde Oostenrijkers zijn te zien. Jaarlijks komt Arnold Schwarzenegger speciaal uit Amerika overgevlogen.

Een volle agenda

Afgelopen maandag was de officiële opening, vandaag ging men verder met de eerste wedstrijden. De hele dag stond in teken van de Hahnenkamm-rennen voor junioren, dit begon om 9:00 uur en na de 2e run die om 12:30 begon was de prijsuitreiking.

Vanaf morgen gaat het dan echt los, de woensdag en donderdag zullen trainingsdagen zijn en vanaf  vrijdag gaat het pas echt los. Laatste berichten die wij hebben ontvangen is dat de Streif woensdag gesloten is wegens stormachtige wind.  Donderdag zou men dan pas weer kunnen trainen voor de afdaling.

Programma

Kitzbühel Hausbergkante

Vanaf vrijdag gaat het dan echt los, op deze dag staat om 11:30 de Super-G op het programma. Zaterdag 20 januari 2018 om 11:30 uur is de afdaling het volgende onderdeel. Uiteindelijk is de zondag gereserveerd voor de slalom. Voor de liefhebbers zal vooral de Super-G en de afdaling smullen worden, in deze races zal de beruchte Streif in voorkomen. Maar ook op zondag zal de halve Nederlander Marcel Hirscher in actie komen die de laatste races onverslaanbaar is. Grote vraag is of Marcel weer gaat winnen?

Het hele programma is hier te downloaden, meer info is hier te vinden.

Bezoeken

P+R Hahnenkamm Kitzbühel

© Hahnenkamm.com

Het is de bekendste wedstrijd van de kalender, en dat betekent ook dat er een hoop mensen op af komen. Met een hoop mensen die de race en andere activiteiten willen zien, zal het er ook logistiek enorm druk worden. Ben je nu in Kitzbühel zelf dan kun je alles lopend doen, maar moet je met de auto komen dan kun je wel eens een groot probleem hebben. De drukte is groot en dat zal je ook merken als je een parkeerplek wilt zoeken.

De organisatoren waarschuwen hiervoor en het nodige aan maatregelingen zijn getroffen.

Er zijn gratis parkeerplekken in Oberndorf en Kirchberg (ligt er aan waar je vandaan komt), van daar kan je de Hahnenkamm-Shuttle trein pakken. Deze trein vertrekt iedere 15 minuten, en brengt je dicht bij het evenement. Ook kan je bij parkeerplaats Kitzbühel Süd parkeren, vanaf hier is het 20 minuten lopen mits er nog plek is.

Hier meer informatie

Voorbereidingen

Kitzbühel Mausefalle

Afgelopen maandag waren we al in Kitzbühel, in ons verslag hierover is mooi te zien hoe groot dit evenement is. De voorbereidingen waren nog in volle gang, maar het overgrote deel was al klaar. Maar toen lagen de pistes er al geweldig bij, en uiteraard hard, kei hard. Men wil snelheid en dan ga je niet redden op poedersneeuw, men spuit de baan in met water. En dit zorgt voor een ijzige piste, en dat zorgt weer voor een hoge snelheid tot meer dan 140 km/u.

De beelden zijn al spectaculair, zelfs als deze nog niet op volle snelheid gemaakt zijn. Maar met een 360º camera krijg je een beetje het gevoel, zaterdag is de afdaling daar worden de jongen gescheiden van de mannen.

En een tip: Streif – One Hell Of A Ride

Een fantastisch document over deze race, die moet je gezien hebben.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht