Hahnenkamm-rennen FIS geeft groen licht

Hahnenkamm-rennen FIS geeft groen licht

Hahnenkamm FIS Prüfung

Hahnenkamm-rennen FIS geeft groen licht, hele blije gezichten bij de Hahnenkamm organisatie. De FIS is gaan controleren en heeft de lichten op groen gezet. Er komt dus een 76e Hahnenkamm-rennen.

Diverse mensen van de FIS hebben het parcours bekeken (waaronder een voormalig streif-renner Hannes Trinkl die nu FIS-Renn directeur is)

Zowel de Afdaling, Super G en Slalom zijn goedgekeurd. Op dit moment missen ze nog 2 goede nachten waar de temperatuur lekker onderuit gaat en de sneeuwkanonnen aan kunnen. Dit geldt dan voornamelijk voor het fantastische laatste stuk van de afdaling, de legendarische Hausbergkante. Daar knal je met snelheden tussen de 130 en 150 kilometer per uur naar beneden en op dat laatste stuk is het wel is geweldig misgegaan.

Hahnenkamm Hausbergkante

Bovenstaande foto is van de Hausbergkante, linksboven kom je daarop na een sprong door een Red Bull boog. Piste loopt schuin weg en je moet daar bovenin blijven wil je de snelheid houden. Ook nog even een foto van bovenaan de Hausbergkante.

Hahnenkamm Hausbergkante

Of dit laatste stuk wordt opgenomen in de originele route wordt pas op het laatste moment besloten. Je kunt namelijk daarboven ook een bospad in en zo kom je uit waar de Slalom een dag later begint.  Op het hele parcours zijn 73 sneeuwkanonnen actief en alleen al op de Hausbergkante zo?n 25. Begin volgende week lijkt het er op dat de temperaturen naar beneden gaan en zal niets meer in de weg staan voor de 76e Hahnenkamm-rennen.

Overigens doen er bij de Hahnenkamm-rennen 29 landen mee.

Tot slot nog even onze laatste video van 29 december 2015 toen wij nog van de Streif afkwamen en bij een aantal belangrijke punten hebben gestopt en gefilmd.

Bron : Hahnenkamm-rennen

728x90-Bizztravel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...