De Hahnenkamm-Rennen 2017: Wat verdienen de skiërs?

De Hahnenkamm-Rennen 2017: Wat verdienen de skiërs?

Hahnenkammrennen

De Hahnenkamm-Rennen is één van de bekendste evenementen in de Alpen. Tot zondag 22 januari strijden de beste skiërs in het skigebied Kitzbühel-Kirchberg om een podiumplaats tijdens de slalom, de Super G en de beruchte Streif-afdaling. Maar hoeveel prijzengeld levert zo?n podiumplaats nu precies op?

Drukbezocht

De Streif is één van de meest uitdagende afdalingen ter wereld waarbij snelheden van soms wel 140 kilometer per uur worden bereikt. Erg indrukwekkend en mede om die reden trekt de Hahnenkamm-Rennen jaarlijks tienduizenden bezoekers. Tijdens dit evenement zijn in Kirchberg, Kitzbühel en de omliggende dorpen de meeste hotels dan ook volgeboekt en kun je de gezelligste feesten bijwonen.

Een podiumplaats tijdens de Hahnenkamm-Rennen

De beste skiërs ter wereld nemen deel aan het evenement en strijden om een plaats op het podium.  Het prijzengeld dat beschikbaar wordt gesteld is dit jaar ?550.000, verdeeld over de drie onderdelen. Er is ?150.000 gereserveerd voor de Super G en ?200.000 voor zowel de slalom als de afdaling. De eerste dertig plaatsen krijgen een geldbedrag uitgekeerd en dit ziet er als volgt uit:

Hahnenkamm Prijzengeld 2017

Hoge kosten

De eerste drie plekken lijken een prima geldbedrag op te leveren. Echter gaat de skisport gepaard met hoge kosten en in veel gevallen is een podiumplaats niet genoeg om deze te kunnen dekken. Laat staan een plek buiten de top drie. Jarenlange training, materialen en een heel team dat mee de wereld rond vliegt; het zijn allemaal kosten die hoog oplopen. Veel top skiërs zijn daardoor ook afhankelijk van sponsoren.

Top skiërs verdienen relatief gezien dus niet heel veel aan een podiumplaats tijdens dit evenement. Desondanks blijft het natuurlijk prachtig om naar te kijken en menig professional zal aan het einde van de rit meer verdienen dan de gemiddelde Nederlander. Om je hobby te mogen uitoefenen is dat natuurlijk FANtastisch!

Zelf hebben we van de week nog de Hahnenkamm geïnspecteerd. Hieronder kun je dat nog zien dan hebben jullie er meer een beeld bij. Vandaag start om 11:30 de afdaling. Op Eurosport of een Duitse zender zal dit event zeker te zien zijn.

Summittravel728x90

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht