Hahnenkammrennen 2022 heeft groen licht gekregen!

Hahnenkammrennen Kitzbühel

Hahnenkammrennen 2022 heeft groen licht gekregen!

Kitzbühel heeft groen licht gekregen voor het organiseren van de 82e Hahnenkammrennen. Winters werd het ook afgelopen week in Kitzbühel, met zo’n 20 centimeter sneeuw op de pistes. De pistes waren al goed geprepareerd maar met ook deze “neuschnee” erbij wordt het alleen nog maar beter.

Komende week zou je online de tickets kunnen bestellen om er ook bij te zijn.

Normaal gesproken zijn we er jaarlijks bij aanwezig voor deze editie kunnen wij nog niet zeggen of we erbij zijn. De trainingen zijn ook altijd goed te bezoeken. Je kunt overal bij. Wist je dat je met de ski’s zo n beetje het hele parcours kunt zien. Je begint bij het starthuisje en je laat je met de ski’s langs het parcours afzakken richting stadion (zielgelände) Normaal gesproken op een wedstrijddag is dat echt leuk om mee te maken.

Geen Super G meer in Kitzbühel

Er worden twee afdalingen georganiseerd op de Streif (21 en 22 januari 2022) en uiteraard ontbreekt de slalom op de Ganslernhang niet (23 januari 2022).

De reden dat de Super G verdwijnt uit Kitzbühel is dat men vindt dat het parcours niet echt een Super G parcours is. Maar het worden niet 2 racedagen. Op de vrijdag wordt gewoon een extra afdaling gehouden. Zo behoudt Kitzbühel dus gewoon twee races. De raceweek begint met twee trainingen die op 3 dagen uitgevoerd kan worden.

Bij de Kitzbühel Ski Club betekent het nieuwe programma dat er ook meer flexibiliteit is. Voor de opbouw en ombouw van de Super-G  naar de afdaling ging een halve dag verloren. Het schakelen van afdaling naar slalom is gemakkelijk. De Streif en Ganslernhang zijn twee aparte afdalingen.

Wie is dan de winnaar van de Hahnenkamm?

De daadwerkelijke Hahnenkamm-winnaar bestaat niet meer sinds de combinatie werd afgeschaft. Sinds 2016 is er geen combinatie meer in Kitzbühel. De skiclub wil daar geen onderscheid in maken. Maar de winnaar kan wel herkennen op welke dag hij heeft gewonnen.

De trofeeën worden op vrijdag geschonken door Kitzbühel Tourismus en zijn in glas gemaakt. Op zaterdag worden de trofeeën ter beschikking gesteld door de Bergbahn AG Kitzbühel, deze zijn van goud, zilver en brons. De slalom trofeeën worden ter beschikking gesteld door de gemeente Kitzbühel en zijn van steen. Uiteraard zullen de trofeeën herkenbaar zijn als Gems. Ook zou het prijzengeld voor iedere wedstrijd hetzelfde zijn en ook dat is wel eens anders geweest.

Prijzengeld 2022 1 miljoen euro

Er is deze editie maar liefst 1 miljoen euro te verdelen. Het prijzengeld is dit jaar voor iedere race zo n beetje het zelfde. Voor de winnaar van elke race ligt er 100.000 euro klaar.

Prijzengeld Hahnenkamm 2022

Ook zijn we onze archieven nog even ingedoken en hebben nog twee video’s gevonden van bezichtigingen van de streif. Overigens de film Streif, One hell of a ride al gezien? Dat is best leuk om te zien wat er zoal speelt rondom dit event. Laten we hopen dat de Hahnenkammrennen 2022 weer een mooi spektakel gaat worden.

hahnenkamm 2022 poster

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...