Hahnenkammrennen Kitzbühel gaan komend weekend door!

Hahnenkamm Hausbergkante

Hahnenkammrennen Kitzbühel gaan komend weekend door!

Het lange weekend van 22 tot 24 januari 2021 staat in het teken van de Hahnenkammrennen in Oostenrijk. Dit sportieve hoogtepunt in Oostenrijk gaat door, helaas wel zonder publiek!

Afgelopen weekend zouden er in Kitzbühel ook wedstrijden zijn. Twee slalom wedstrijden stonden op het programma. Één wedstrijd zou worden ingehaald (Wengen) en één wedstrijd van de Hahnenkammrennen zou naar voren worden gehaald. Ook dit was een slalomrace. De reden was simpel. Er was geen plek meer om de slalom wedstrijd het komende weekend te laten plaatsvinden. Voor komend weekend heeft men dan ook meen raceweekend met 2 afdalingen, ook de afdaling van Wengen wordt ingehaald. Tevens staat er op zondag een SuperG op het programma.

Maar afgelopen weekend kon niet doorgaan  omdat in het dorp Jochberg (op een paar km van Kitzbühel vandaan) een uitbraak zou zijn van het Britse Coronavirus. Dit is ook de reden dat de slalomwedstrijden naar Flachau waren verplaatst.

Wat staat er op het programma:

  • Vrijdag 22 januari 2021 11:30 uur Afdaling (de in te halen afdaling Wengen)
  • Zaterdag 23 januari 2021 11:30 uur Afdaling Kitzbühel Hahnenkamm
  • Zondag 24 januari 2021 10: 20 uur SuperG

Al weken is men bezig met de voorbereidingen voor deze race. Hieronder nog een paar foto’s van deze voorbereidingen.

Hahnenkamm voorbereidingen

Hahnenkamm voorbereidingen

Hahnenkamm Hausbergkante

Hahnenkammrennen Kitzbühel wordt anders dan alle jaren maar dit keer maar weer eens kijken via de televisie.

Kogler banner

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...