Hahnenköpflebahn Kleinwalsertal een eerste update

Hahnenköpflebahn Kleinwalsertal een eerste update, ja we zijn er weer vroeg bij. De winter is over en men is zich aan het klaarmaken voor de zomer, ondanks dat het de afgelopen weken nog winter leek. Maar dit is ook de tijd dat er weer een hoop gebouwd wordt in de gebieden.

Het Kleinwalsertal is er een van, zoals we al eerder over bericht hebben. Maar we kijken even terug naar wat er gebouwd is en wat er gebouwd gaat worden.

Het startschot werd gegeven met de bouw van de Olympiabahn in Ifen, een nieuwe lift met kap en stoelverwarming. Met een snelheid van 6 m/s brengt deze nieuwe lift je 590 hoogtemeters omhoog en is tevens de snelste stoeltjeslift van Vorarlberg.

Naast dit werden er ook nog eens 74 sneeuwkanonnen geplaatst genoeg om 13 km aan piste kunstmatig te besneeuwen.

Overzicht bouw Ifen I en II

© Bergbahnen Oberstdorf/Kleinwalsertal

En nu is men met fase twee bezig, dit is de vervanging van de Hahnenköpflebahn. De Ifenbahn I blijft bestaan terwijl de Hahnenköpflebahn wordt vervangen door de Ifenbahn II. De Ifenbahn I en II is een bahn waarbij het dal-, midden- en bergstation compleet nieuw gebouwd worden. Doppelmayr bouwen hier hun innovatieve D-Line lift.

Het dalstation op 1280m is een combistation, aan de ene kant voor de Olympiabahn en de andere kant de Ifenbahn I. De Ifenbahn I zal in het middenstation op 1577m overgaan op de Ifenbahn II en uiteindelijk de top op 2030m bereiken. Naast dit zal ook het bergrestaurant de Hahnenköpfle worden vernieuwd, zo verhoogt men het aantal zitplaatsen tot 220 plus een terras zal er 330 zitplaatsen zijn.
Kogler Seilbahnunternehmen
Eerdere berichtgeving vind je hier en met dank aan de firma Kogler. Onderstaande foto’s zijn genomen toen de werkzaamheden weer gingen beginnen na een enorme bak met sneeuw.

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht