Halfpipe Olympische winterspelen

Albert Zehetner
Albert “Alli” Zehetner © Gletscherbahnen Kaprun

Over een paar maanden beginnen de Olympische Spelen. Deze spelen worden in PyoengChang Zuid-Korea gehouden. Maar er zit een Oostenrijks tintje aan. De halfpipe wordt gebouwd door Albert Zehetner uit Kaprun.

Albert Zehetner is geen onbekende in de wereld van de half pipe. Hij heeft samen met zijn team een halfpipe gebouwd van 30.000 kubieke meter sneeuw. Natuurlijk op zijn eigen huisberg, de Kitzsteinhorn. Dit met dank aan het vooruitdenken zoals in Kitzbühel, men kon ook hier vroeg een half pipe bouwen met de sneeuw van een sneeuwdepot. Hierdoor kunnen atleten al vroeg trainen voor de Olympische winterspelen.

Pyoengchang Zuid-Korea

Door zijn reputatie en zijn betrouwbaarheid werd hij gekozen om de halfpipe voor de Olympische Winterspelen te maken. Vanaf 15 januari 2018 zit hij in PyoengChang om daar de perfecte halfpipe te maken, hij heeft dan 3,5 week om dit te doen.

Tot het moment dat hij wordt uitgeleend aan Zuid-Korea, is hij nog op de gletsjer van Kaprun bezig met het “Monster” zoals ze deze halfpipe noemen.

Bron: Krone.at

Olympische Winterspelen 2018

PyeongChang 2018

©Wikipedia

De Olympische Winterspelen 2018 zullen gehouden worden in PyeongChang Zuid-Korea. Dit werd op 6 juli 2011 bekend gemaakt door het IOC. Tijdens het 123e IOC-congress in Durban Zuid-Afrika werd duidelijk dat PyeongChang de beste bid had. Hiermee wonnen zij van Annecy in Frankrijk en München in Duitsland.

De 2018 Olympische Winterspelen zullen gehouden worden van 9 tot en met 25 februari 2018, en volgt hiermee de Olympische Winterspelen van Sotsji op.

Kaprun Kitzsteinhorn

Afgelopen vrijdag waren we nog op de gletsjer van Kaprun. Achterin rechts zie je de Monster Halfpipe liggen.

(Visited 119 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.