Hallstatt in de herfst Foto Compilatie

Hallstatt

Hallstatt in de herfst Foto Compilatie

We kregen van Jan Stoof een fiks aantal foto’s binnen vanuit de omgeving van Hallstatt, een zeer bekend dorp die soms overspoeld wordt met toeristen. Hieronder nog een aardige samenvatting wat je daar zou kunnen verwachten.

Hallstatt is een prachtig dorp gelegen in de regio Salzkammergut van Oostenrijk. Het staat bekend om zijn pittoreske ligging aan de oever van de Hallstätter See (Hallstattmeer) en aan de voet van hoge bergen. Hier zijn enkele interessante feiten over Hallstatt:

  1. UNESCO-werelderfgoed: Hallstatt staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is wereldwijd bekend vanwege zijn historische en culturele betekenis.
  2. Zoutmijnen: De geschiedenis van Hallstatt is nauw verbonden met zoutwinning. De regio Salzkammergut staat bekend om zijn zoutmijnen, en Hallstatt heeft een lange geschiedenis van zoutproductie. Er zijn zelfs zoutmijnen die je kunt bezoeken om meer te weten te komen over deze geschiedenis.
  3. Adembenemende landschappen: Het dorp ligt aan de voet van de Dachstein Alpen en biedt prachtige uitzichten op het meer en de omliggende bergen. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en fotografen.
  4. Historische bezienswaardigheden: Hallstatt heeft charmante straatjes en historische gebouwen, waaronder de katholieke parochiekerk van de Heilige Drie-eenheid en het beroemde “Beinhaus” (botenhuis) met opmerkelijke versieringen van menselijke beenderen.
  5. Toerisme: Hallstatt is een populaire toeristische bestemming en trekt bezoekers van over de hele wereld vanwege zijn schilderachtige schoonheid en historische betekenis. Het is een ideale plek om te wandelen, boottochten te maken op het meer en te genieten van de sfeer van een charmant Oostenrijks dorp.

Het dorp Hallstatt is echt een juweeltje in de Oostenrijkse Alpen en biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis van de regio.

In de zomer maar zeker ook in andere jaargetijden een prachtig dorp om te bezoeken maar zoek wel een dag uit dat het wat rustiger is bv in het voorjaar of de herfst.

Hallstatt

Hallstatt

Hallstatt

Hallstatt

Hallstatt

Hallstatt

Hallstatt

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Werken in Oostenrijk Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×