HANNIBAL Open-Air Theater in Sölden 2024

HANNIBAL Open-Air Theater in Sölden 2024

© Ötztal Tourismus fotograaf: Magdalena Lepka

HANNIBAL Open-Air Theater in Sölden 2024

Ook in 2024 zal de Rettenbachgletsjer het toneel zijn van het epische verhaal Hannibal.

Hannibal is een real-time theaterstuk op de Rettenbachgletsjer die de geschiedenis vertelt van Hannibal die in 218 voor Christus uit Frankrijk kwam. Hij doorkruiste samen met zijn kleurrijke leger van 60.000 Afrikaanse, Keltische en Spaanse soldaten, duizenden paarden en 37 olifanten in slechts 10 dagen de Alpen. Het doel was Rome, maar ondanks de vele overwinningen, de steile rotsen, lawines en het weer werd hij door de Romeinen onder leiding van Scipio bij de slag om Zama verslagen. Het luidde het begin in van de macht van Rome, en het verval van het Afrikaanse rijk van Carthago.

De historische oversteek van Hannibal door de Alpen wordt verzorgd door Lawine Torrèn  in samenwerking met Sölden en Red Bull. Het spektakel zal bijgestaan worden met pistenbullys, vliegtuigen, dansers, helikopters en extreme atleten.

HANNIBAL Open-Air Theater in Sölden 2024

© Sölden.com

Episch spektakel op 3000 meter

Op 5 april 2024 zal de Rettenbachgletsjer weer het toneel zijn van Hannibal. Dit theaterstuk is mogelijk gemaakt door 500 acteurs, 8000 toeschouwers en alles op een podium boven de 3000  meter. Om dit spektakel te kunnen vertellen is er naast de 500 acteurs veel meer nodig.

  • Sneeuwkanonnen als olifanten
  • Nachtskiërs als Afrikaanse stammen
  • Dansers en acteurs als Hannibal, zijn vader Hamilcar, Dido, Aeneas, senatoren
  • Klimmers als mijnwerkers
  • Hang-gliders (Red Bull-vluchtacrobaten) als Goden
  • Zeilboten op eeuwig ijs als mythologische stieren van Hercules
  • vliegtuigen
  • parachutisten

Sinds de première in 2001 komen toeschouwers van over de hele wereld om de twee jaar in de ijzige natuurarena op de Rettenbachgletsjer bijeen om de historische oversteek van de Alpen live te volgen.

Meer informatie.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×