Hans Wödl Hütte mooie wandeltocht

Hans Wödl Hütte

Hans Wödl Hütte mooie wandeltocht en natuurlijk een geweldige omgeving

Een tijdje geleden zagen we dat Arjan Bos in de Vrienden van FANtastisch Oostenrijk weer mooie foto’s had gepost. Dit keer ook vanuit de omgeving van Schladming. Met zeer mooi weer heeft hij een mooie tour gemaakt naar de Hans Wödl Hütte,

We zijn eens gaan onderzoeken waar deze hut precies ligt.

Hans Wödl Hütte kaart

De Hans-Wödl-Hütte is idyllisch gelegen aan de kleine Hüttensee, vlakbij het Stiermarkse Bodenmeer in de Schladminger Tauern. Dit is slechts ongeveer een uur lopen. Ook de Obersee is vanaf hier te bereiken. Deze prachtige driemerenwandeling is ideaal voor een dagje uit. Maar de hut is ook zeer geschikt als startpunt voor hoogalpine tochten, zoals de Hochwildstelle (2.747 m) of het hoge pad naar de Planai (1.846 m).

Kortste weg naar de hut

Met de auto vanuit Aich via Gössenberg of Ruperting bij Haus. Vanaf hier over de tolweg naar het Stiermarkse Bodenmeer, waar een parkeerplaats is. Dan nog 1,5 uur te voet naar de Hans Wödl Hütte.

Wandeltijd: 1:30 uur

Hoogteverschil: ca. 380 m

Typische hutten-lekkernijen staan ​​op het menu en het terras biedt een prachtig uitzicht op de Hüttensee en de Hochwildstelle (2.747 m).

Hans Wödl Hütte

Hans Wödl Hütte

Hans Wödl Hütte

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×