Hartkaiserbahn gaat met verdiend pensioen ….snik

De Hartkaiserbahn in Ellmau gaat met verdiend pensioen ….snik Afgelopen winterseizoen kon je er nog mee naar boven en nu is het voltooid verledentijd we hebben het natuurlijk over  het beroemde treintje die je zag rijden als je in Ellmau op de piste was.

34 Miljoen mensen zijn er vervoerd middels deze trein.

De spoorlijn in de bergen is in 1972 gebouwd door Voëst Alpine en heeft een lengte van 2317 m, en is ook de enige kabelspoorbahn in Skiwelt.

Hartkaiserbahn

Blijft een leuk gezicht

Met een snelheid van 12 m/s en een gemiddelde stijging van 32% brengt deze trein 161 personen van het dal station naar haar eindpunt op de Hartkaiser op 1555m, en dit alles in 4.3 minuten waarbij er 2070 personen per uur vervoert kunnen worden. Het treintje (hartkasierbahn) is nu 40 jaar in dienst en zal op op maandag 6 april 2015 haar laatste rit maken. De volgende dag is deze gesloten worden en uiteindelijk vervangen worden door een nieuwe 10 persoons gondel.
Hartkaiserbahn
Toen het in begin jaren ’70 gebouwd werd was het toen de top of the bill maar voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen, in de vakantieperiodes kunnen de wachttijden nogal oplopen. Wachttijden van 1,5 uur zijn niet ondenkbaar. De vervanger gaat een 10 persoons gondel worden en er zal rond de 23 miljoen euro gaan kosten. De 87 gondels zullen voorzien zijn van verwarmde banken en wifi. Capaciteit van 3200 personen per uur.

Op 6 april hebben wij nog de laatste rit gemaakt, in Ellmau, van dit “verloren” high tech uit de zeventig jaren van de vorige eeuw, en na 40 jaar trouwe dienst mag ze eindelijk met haar verdiende pensioen. Ook weten we dat er nog meer verbouwd gaat worden. De parkeerplaats gaat totaal onderhanden genomen worden. Er komt een giga ondergrondse parkeergarage. Zodra we daar meer info over hebben dan…lezen jullie het weer hier.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...